Παγκόσμια Ημέρα Προφυλακτικού: Όσα πρέπει να γνωρίζεις

11:39 13/2/2017 - Πηγή: iPop

Ως «Παγκόσμια Ημέρα Προφυλακτικού» έχει καθιερωθεί από το διεθνές Ίδρυμα AHF (Aids Healthcare Foundation), η 13η ημέρα του Φεβρουάριου. Έτσι, εμείς πήραμε την πρωτοβουλία να σου μιλήσουμε για την χρήση του προφυλακτικού και για όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις.

Αξίζει να τονίσουμε, πως στόχος της καθιέρωσης της συγκεκριμένης ημέρας είναι η ενημέρωση της κοινής γνώμης για τα θέματα τα οποία αφορούν στη σεξουαλική υγεία και τη σημασία της σωστής χρήσης προφυλακτικού στην πρόληψη των Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων.

Θυμίζουμε, ότι σύμφωνα με ανακοίνωση την οποία έχει εκδώσει ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», στη χώρα μας υπολογίζεται, ότι περίπου το 23% των οροθετικών ατόμων και το 80% των ασθενών με ηπατίτιδα C δε γνωρίζει την κατάσταση της υγείας του.

Την ίδια στιγμή, σημαντική είναι η αύξηση η οποία καταγράφεται επίσης τα τελευταία χρόνια στη συχνότητα των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων. Η αυξητική τάση σύμφωνα με τα στοιχεία δείχνει να οφείλεται κυρίως στην έλλειψη ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με τη σύφιλη, τη γονόρροια, τα χλαμύδια, τον έρπη των γεννητικών οργάνων και τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV), καθώς και με τις μεθόδους πρόληψης.

Χρήσιμες συμβουλές για τη χρήση του προφυλακτικού:Αποφεύγουμε να αγοράζουμε προφυλακτικά από το περίπτερο και γενικότερα από καταστήματα τα οποία βλέπουμε, πως είναι εκτεθειμένα στον ήλιο.Πρέπει πάντα να βλέπουμε την ημερομηνία λήξης: Με το που αγοράσουμε το πακέτο το πρώτο το οποίο έχουμε να κάνουμε είναι να δούμε πότε λήγει η συσκευασία.Ανοίγουμε προσεκτικά το προφυλακτικό: Πρέπει ο τρόπος που επιλέγουμε να τα ανοίξουμε να είναι προσεκτικός και να αποφεύγεται η χρήση των δοντιών.Το πακέτο των προφυλακτικών πρέπει να φυλάσσεται σε μέρος δροσερό.Το κάθε προφυλακτικό είναι σαφώς μόνο για μια χρήση. Μετά τη χρήση αφαιρείται προσεκτικά και πετιέται.Διαβάστε επίσης:

To προφυλακτικό του μέλλοντος

The post Παγκόσμια Ημέρα Προφυλακτικού: Όσα πρέπει να γνωρίζεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα