Επιδείνωση του καιρού – Πέφτει η θερμοκρασία – Βροχές, χιονόνερο και χιονοπτώσεις

10:17 13/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Επιδείνωση θα εμφανίσει από σήμερα ο καιρός καθώς παροδικές βροχές ή χιονόνερο αναμένονται στα ανατολικά ηπειρωτικά, στις Κυκλάδες και την Κρήτη, όπου θα σημειωθούν και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, ενώ ήδη σημειώθηκε παγετός από το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική

προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά και βόρεια και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με πιθανότητα για χιονόνερο και στα ορεινά για ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα νότια και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο παρουσιάζονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά – ημιορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο αναμένονται στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, κυρίως της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη ο καιρός στη δυτική και βαθμιαία στη βόρεια Ελλάδα προβλέπεται γενικά αίθριος. Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές ή χιονόνερο. Λίγα χιονιά θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά, στα βόρεια και κεντρικά ημιορεινά και στα ορεινά της Κρήτης, ωστόσο από το απόγευμα θα σημειωθεί βαθμιαία βελτίωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα