Πλήρης στήριξη Cazeneuve στις προσπάθειες της Ελλάδας

11:09 3/3/2017 - Πηγή: iPop

Την πλήρη στήριξή του στις προσπάθειες της Ελλάδας εξέφρασε ο Γάλλος Πρωθυπουργός, Bernard Cazeneuve, σε συνέντευξή του με αφορμή την επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Ο Γάλλος Πρωθυπουργός μιλώντας στο «Έθνος» δήλωσε πως στηρίζει πλήρως τις προσπάθειες της ελληνικής Κυβέρνησης και του λαού, σημειώνοντας πως το Eurogroup του Φεβρουαρίου έθεσε το πλαίσιο προκειμένου να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση.

Η ελληνική κυβέρνηση

και ο ελληνικός λαός κατέβαλαν πολλές προσπάθειες και θυσίες. Οι προσπάθειες αυτές ήταν απαραίτητες για να μπορέσει η Ελλάδα να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της, να επιτύχει τον ισοσκελισμό των δημόσιων οικονομικών της και να αποκτήσει και πάλι την πλήρη κυριαρχία και ανεξαρτησία της έναντι των χρηματοπιστωτικών αγορών. Το Εurogroup της 20ής Φεβρουαρίου καθόρισε ένα πολιτικό πλαίσιο ώστε να επιτραπεί η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης

Ο κ. Cazeneuve υποστήριξε πως η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο τρίτο πρόγραμμα, ιδίως ενόψει των σημαντικών χρονοδιαγραμμάτων αποπληρωμής του χρέους που είναι προγραμματισμένα για το καλοκαίρι.

Αναφορικά με την ενίσχυση της Ευρώπης, ο Γάλλος Πρωθυπουργός τόνισε πως πρέπει «να αποδείξουμε την αποτελεσματικότητά της στους πολίτες και να διαφυλάξουμε την ενότητά της. Κατά συνέπεια, μιλάμε για κάτι πολύ πέραν της ταχύτητας με την οποία επιθυμεί ο καθένας να προχωρήσει. Η Σύνοδος Κορυφής της Ρώμης θα μας βοηθήσει να διευκρινίσουμε όλα αυτά με συγκεκριμένες προτάσεις».

Μιλώντας για τη συζήτηση, η οποία έχει ανοίξει σχετικά με το ενδεχόμενο μιας εξόδου της Γαλλίας απ’ την Ευρωζώνη, ο κ. Cazeneuve σημείωσε πως η έξοδος από την Ένωση θα ήταν καταστροφή για τη Γαλλία, για την οικονομία και την ευημερία της, αλλά και για τη θέση της στον κόσμο.

Η δήλωση ότι θα είμαστε πιο δυνατοί εκτός Ένωσης αποτελεί ένα χυδαίο ψέμα! Για να μπορέσουμε να απαντήσουμε στις ρητορικές αυτές, πρέπει να καταφέρουμε -και οι 27 μαζί- να δώσουμε και πάλι την απαιτoύμεvη ώθηση ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων στην Ευρώπη. Είναι το διακύβευμα της Συνόδου Κορυφής της Ρώμης και των προσπαθειών που καταβάλλουμε εδώ και πολλούς μήνες για να ενισχύσουμε τη δυναμική της ευρωπαϊκής οικοδόμησης

Σημειώνεται πως ο Γάλλος Πρωθυπουργός βρίσκεται στην Αθήνα, συνοδευόμενος απ’ τον ΥΠΟΙΚ Michel Sapin.

Οι συναντήσεις των Cazeneuve- Sapin στην Αθήνα:10: 30: Συνάντηση κ.κ. Τσακαλώτου – Sapin11:10: Συνάντηση κ.κ. Παπαδημητρίου – Sapin12:00: Συνάντηση κ.κ. Τσίπρα- Cazeneuve14:40: Συνάντηση κ.κ. Παυλόπουλου- Cazeneuve14:00: Κοινές δηλώσεις κ.κ. Τσίπρα- Cazeneuve στον Τύπο15:00: Συνάντηση κ.κ. Στουρνάρα- Sapin

Ο Michel Sapin προσερχόμενος στη συνάντηση με τον Ε. Τσακαλώτο δήλωσε:

Συνοδεύω τον Γάλλο Πρωθυπουργό. Είναι μια επίσκεψη αλληλεγγύης και φιλίας των δυο χωρών

Photo: EPA/ROMAN PILIPEY / POOL

The post Πλήρης στήριξη Cazeneuve στις προσπάθειες της Ελλάδας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα