Όσα πρέπει να προσέξεις όταν ο σκύλος σου μεγαλώνει

16:20 26/1/2022 - Πηγή: iPop

Ο σκύλος σου μεγαλώνει κι αυτά είναι όλα όσα εσύ θα πρέπει να προσέξεις, για να μπορέσεις να τον βοηθήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά και να τον κάνεις να νιώσει ασφάλεια!

Ένας σκύλος μεγαλώνει και γερνάει πολύ γρήγορα, παρόλο που εμείς θα θέλαμε ο δικός μας να ζήσει για πάντα. Κι ενώ μεγαλώνει, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που εσύ θα πρέπει να προσέξεις, γιατί μπορεί να υποδηλώνουν κάποια σοβαρή ασθένεια και να χρειάζονται την απαραίτητη ιατρική φροντίδα.

Μπορεί μια μικρή αλλαγή ή ένα σύμπτωμα στην υγεία του σκύλου σου να είναι φυσιολογική ενώ μεγαλώνει, μπορεί, όμως, να παρατηρήσεις μια αλλαγή, που θα μπορούσε να του σώσει τη ζωή, εάν το ανέφερες άμεσα στον κτηνίατρο σου.

Τι θα πρέπει να προσέξεις όταν ο σκύλος σου μεγαλώνει;Διψάει πιο συχνά

Ο σκύλος σου, για κάποιον λόγο φαίνεται ασυνήθιστα διψασμένος ή πίνει πολύ γρήγορα το νερό που του έχεις αφήσει στο δοχείο του. Μην το αγνοείς. Αυτό το σύμπτωμα μπορεί να υποδηλώνει διάφορους τύπους σοβαρών παθήσεων, όπως η ηπατική νόσος και ο διαβήτης.

PexelsΈχει “ατυχήματα” μέσα στο σπίτι

Μπορεί να έχεις παρατηρήσει ότι ο σκύλος σου, κάνει την ανάγκη του πιο συχνά μέσα στο σπίτι από το φυσιολογικό. Πριν βιαστείς να το “μαλώσεις”, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι αυτό σίγουρα είναι ένα απ’ τα συμπτώματα που μαρτυρούν ότι ένας σκύλος μεγαλώνει, ότι μπορεί να έχει ουρολοίμωξη ή και ακράτεια.

Ποια είναι η σωστή διατροφή για έναν ηλικιωμένο σκύλο;

Περπατάει ή χοροπηδάει διαφορετικά

Πολλοί αναγνωρίζουν από μίλια μακριά, το πώς περπατάει ο σκύλος τους. Έτσι, εάν παρατηρήσεις μια αλλαγή στην κίνησή του, όπως για παράδειγμα ότι ρίχνει το βάρος του στο ένα του πόδι ή δεν χοροπηδάει πια με την ίδια ευκολία, θα μπορούσε να είναι ένα σύμπτωμα αρθρίτιδας.

Unsplash/Andrew Schultz“Χάνει” την όρεξή του

“Χάνει” την όρεξή του για το φαγητό, για το παιχνίδι και κάθε άλλου είδους δραστηριότητα που κάποτε απολάμβανε ιδιαίτερα. Εάν αρνείται ξαφνικά ή είναι επιλεκτικός προς ορισμένα γεύματα, φαίνεται απρόθυμο να παίξει ή να ασκηθεί, θα μπορούσε να υποδηλώνει από καρδιακή ασθένεια, μέχρι και καρκίνο.

Πληγές που δεν θεραπεύονται εύκολα

Τα σκυλιά τραυματίζονται ή χτυπάνε με μεγάλη ευκολία και γι΄αυτό δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Παρόλα αυτά, εάν έχεις παρατηρήσει μια πληγή που δεν θεραπεύεται ή μια περιοχή στο σώμα του, που φαίνεται ανεξήγητα πρησμένη, θα πρέπει άμεσα να απευθυνθείς στον κτηνίατρο σου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Όσα πρέπει να προσέξεις όταν ο σκύλος σου μεγαλώνει εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα