Όσα πρέπει να προσέχεις πριν από κάθε βιντεοκλήση!

19:05 29/4/2020 - Πηγή: iPop

Τα video calls έχουν μπει για τα καλά στη ζωή σου; Σου έχουμε όλα τα tips για καλύτερες βιντεοκλήσεις, ώστε να μην ανησυχείς ποτέ για το πώς φαίνεσαι. 

Έρευνα έχει δείξει πως τουλάχιστον το 1/3 των ανθρώπων που κάνει βιντεοκλήσεις έχει την τάση να περνάει την περισσότερη ώρα της βιντεοκλήσης κοιτάζοντας τον εαυτό του. Κι αυτό όχι επειδή οι άνθρωποι αυτοί είναι εγωκεντρικοί, αλλά γιατί απορία και ανασφάλεια για το πώς φαίνονται. Σημασία δεν έχει αν κοιτάς περισσότερο τον εαυτό σου

ή τους άλλους κατά την βιντεοκλήση, αλλά από τη στιγμή που χρησιμοποιείς καθημερινά αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας καλό θα ήταν να τον βελτιώσεις κι όλας όσο γίνεται και σου έχουμε όλες τις συμβουλές για να το κάνεις.

Tips για καλύτερες βιντεοκλήσειςΦρόντισε να υπάρχει ησυχία μες το σπίτι και να μην σε διακόψει κανείς. Όπως είναι άσχημο το να μιλάς με κάποιον και να παρεμβάλλεται ο σύντροφός του, το παιδί που δεν βρίσκει το ποτήρι του, το κινητό που χτυπάει, και κάπως έτσι αναστατώνεται η βιντεοκλήση, έτσι δεν αρέσει και στους άλλους να έχεις εσύ φασαρία.Απόφυγε την αμηχανία. Φυσικά και εξαρτάται με ποιον μιλάς. Όμως μην νιώθεις άβολα που επικοινωνείς με αυτόν τον τρόπο. Προσπάθησε να μην σκέφτεσαι το πώς σε βλέπει ο άλλος, πώς δείχνεις και αν πρέπει να κουνάς το κεφάλι σου όταν σου μιλάνε. Ό,τι είναι να συμβεί καλύτερα να γίνει ασυναίσθητα.
Έλεγξε τον φωτισμό. Δεν πρέπει να είναι ούτε σκοτεινά ούτε να πέφτει ο ήλιος πάνω σου, αν για παράδειγμα κάθεσαι στο μπαλκόνι. Φρόντισε να είσαι σε ένα μέρος φωτεινό, αλλά μην το παρακάνεις και γυαλίζεις στην κάμερα.Και με το φόντο τι συμβαίνει; Φυσικά και πάλι παίζει ρόλο με ποιον μιλάς. Άλλο να βλέπει η μαμά σου το ακατάστατο δωμάτιο κι άλλο ο διευθυντής σου. Αν λοιπόν δεν μιλάς μ’ ένα πολύ δικό σου άτομο, με το οποίο αισθάνεσαι άνετα, φρόντισε το δωμάτιο από πίσω που να είναι τακτοποιημένο. Ακόμα καλύτερα θα ήταν να έχεις για φόντο ένα τοίχο, παρά να φαίνεται από πίσω ένα μεγάλο μέρος του σπιτιού, το οποίο θα τραβήξει τα βλέμματα. 
Unsplash/BBH SingaporeΈλεγξε το πώς φαίνεσαι. Αντί να αναρωτιέσαι πως φαίνεσαι κατά τη διάρκεια της βιντεοκλήσης είναι καλύτερο λίγο πριν να ανοίξεις την κάμερα του υπολογιστή ή της συσκευής που χρησιμοποιείς για να τσεκάρεις το πώς φαίνεσαι.Μην το παρακάνεις με το βάψιμο και τα ρούχα. Αν κάνεις βιντεοκλήση από το σπίτι δεν είναι και πολύ φυσιολογικό να έχεις ντυθεί και βαφτεί λες και θα βγεις το βράδυ. Θα φαίνεται λίγο ψεύτικο και βασικά δεν υπάρχει και λόγος να το κάνεις. Φρόντισε, λοιπόν, να μην είσαι ούτε με τις πιτζάμες ούτε με τα καλά σου, κάτι ενδιάμεσο αρκεί.Διάβασε ακόμα:

Οι makeup artists των celebrities λένε πώς να φαίνεσαι τέλεια στα video calls!

Photos: Pexels

Το άρθρο Όσα πρέπει να προσέχεις πριν από κάθε βιντεοκλήση! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα