Όροι για την επαναλειτουργία των σχολείων | Τα νέα κρούσματα του ιού

18:38 7/5/2020 - Πηγή: iPop

Κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στο πώς θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία

Ο λοιμωξιολόγος κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε στην τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας σήμερα, Πέμπτη 7 Μαΐου, πως τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα είναι 15 με τον συνολικό αριθμό

των κρουσμάτων να φτάνει τα 2.678. Από τα κρούσματα αυτά το 56% αφορά άνδρες. 9 από τα παραπάνω νέα κρούσματα συνδέονται με αθροίσεις κρουσμάτων υπό διερεύνηση.

Από τα παραπάνω συνολικά κρούσματα τα 603 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, ενώ τα 1.340 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

33 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, εκ των οποίων το 8 (24.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας αυτών είναι τα 67 έτη και το 97% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω. 85 ασθενείς έχουν ήδη εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα καταγράφηκε ένας νέος θάνατος με τον συνολικό αριθμό των θανάτων από τον ιό αυτό μέχρι σήμερα να φτάνει τους 148 με 40 (27%) γυναίκες και τους υπόλοιπους άνδρες. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 75 έτη και το 93.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 90.043 κλινικά δείγματα.

Δείτε τον χάρτη με τα κρούσματα ανά τον κόσμο. 

Σχετικά με τα κρούσματα που βρέθηκαν σε υγειονομική δομή Ενόπλων Δυνάμεων, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε πως έγινε επίσκεψη στον συγκεκριμένο χώρο και γίνεται διερεύνηση της διασποράς, λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα.

Παίρνοντας στη συνέχεια τον λόγο ο κ. Χαρδαλιάς, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στον συνωστισμό που παρατηρήθηκε στην πάνω πλατεία της Αγίας Παρασκευής αλλά και σε άλλους ανοιχτούς χώρους στην Αττική.

Θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους και αυτή των φίλων τους, όσοι μαζεύονται σε πλατείες. Δεν είναι ζήτημα της ΕΛΑΣ ο περιορισμός της νόσου. Υπάρχει ο κίνδυνος να τα τινάξουμε όλα στον αέρα, δεν είναι ζήτημα της αστυνομίας είναι ζήτημα ατομικής ευθύνης. Οι δραματικές εικόνες άλλων χωρών με εκατόμβες νεκρών είναι πολύ πρόσφατες. Και τις αποφύγαμε γιατί λάβαμε γρήγορα και συντεταγμένα τα μέτρα. Ούτε αντίσταση κάνουν κάποιοι, ούτε μαγκιές 

Μεταδίδεται ο κορονοϊός απ’ την άμμο και τη θάλασσα; Όσα λένε οι ειδικοί. 

Πώς θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία;

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε στην υπουργική απόφαση σχετικά με τους όρους κατά τους οποίους θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία, ξεκινώντας από την Γ’ Λυκείου στις 11 Μαΐου.

Η νέα καθημερινότητα στα σχολεία είναι η εξής:

Περιορίζεται ο συνωστισμός κατά την προσέλευση και την αποχώρηση από τη σχολική μονάδα, τηρώντας τις αποστάσεις μεταξύ των μαθητών.Δεν πραγματοποιείται η πρωινή συγκέντρωση των μαθητών στο προαύλιο πριν την έναρξη του προγράμματος.Ο μέγιστος αριθμός των μαθητών στις σχολικές αίθουσες ορίζεται στα 15 με έναν μαθητή ανά θρανίο.Η απόσταση των μαθητών πρέπει να είναι ίση με 1,5 μέτρο μήκοςΣτα διαλείμματα θα πρέπει να υπάρχει σταδιακή έξοδος των μαθητών από τα τμήματα.Απαγόρευση παιχνιδιών με μπάλα, όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ.Φυσικός αερισμός των αιθουσών στο διάλειμμα.

Φυσικά σημαντική είναι και η αποσυμφόρηση και του γραφείου των εκπαιδευτικών.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διαβάστε ακόμα:

Πότε ανοίγουν τα θερινά σινεμά; Τι θα γίνει με συναυλίες & θέατρα

Photo: Unsplash/ kyo azuma

Το άρθρο Όροι για την επαναλειτουργία των σχολείων | Τα νέα κρούσματα του ιού εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα