Ώρα για travel goals! Αυτοί είναι οι ταξιδιωτικοί στόχοι για τη νέα χρονιά που πρέπει να εντάξεις στη λίστα σου αν θες να λέγεσαι γνήσιος traveler

20:17 9/1/2022 - Πηγή: iPop

Όταν ξεκινά μια νέα χρονιά όλοι βάζουμε ως προτεραιότητα προσωπικούς στόχους που τόσο πολύ θέλουμε να πετύχουμε μέσα στους επόμενους 12 μήνες, όπως βελτίωση της καριέρας, εύρεση νέου συντρόφου ή γάμος και παιδιά. Αλλά πού πήγαν οι ταξιδιωτικοί στόχοι για τη νέα χρονιά που τόσο πολύ θες να βάλεις στη λίστα σου; Ώρα να φτιάξεις την travel

list της νέας χρονιάς και να ξυπνήσεις τον ταξιδιώτη που κρύβεται μέσα σου.

Ό,τι έγινε την προηγούμενη χρονιά έγινε. Όπου πήγες πήγες. Σημασία έχεις τι κάνεις από ‘δω και πέρα. Νέα χρονιά, νέοι ταξιδιωτικοί στόχοι, περισσότερες εμπειρίες και καλύτερη ποιότητα ταξιδιού. Τι λες, λοιπόν, να δούμε μερικά travel goals που θα σε κάνουν να γίνεις ένας πραγματικός ταξιδιώτης τους επόμενους μήνες; Πάρε μολύβι και χαρτί και άρχισε να σημειώνεις όσα από τα παρακάτω σε εκφράζουν.

Οι ταξιδιωτικοί στόχοι για τη νέα χρονιά που θα αναδείξουν τον γνήσιο traveler που κρύβεις μέσα σου

Ταξίδεψε σε τουλάχιστον μία νέα χώρα

Αυτό μπορεί να ακούγεται απλό, όμως με τη δουλειά, τις υποχρεώσεις κι ένα σωρό ακόμη περιορισμούς που προκύπτουν κατά καιρούς, ίσως να μην το καταφέρεις μες τη χρονιά. Όμως, αν πραγματικά το βάλεις στόχο και σχεδιάσεις σωστά το επόμενό σου ταξίδι, σίγουρα θα το καταφέρεις. Όσο περισσότερες χώρες, τόσο και το καλύτερο φυσικά!

Pexels

Δες ένα ηλιοβασίλεμα σε κάποιο μέρος για πρώτη φορά

Τα ηλιοβασιλέματα είναι ακόμη πιο μοναδικά όταν τα βλέπεις από μια διαφορετική θέα, έναν καινούργιο προορισμό. Για παράδειγμα, τι το ξεχωριστό έχει το ηλιοβασίλεμα από τη Σαντορίνη αφού ο ήλιος είναι ίδιος; Γιατί όλοι θέλουν τόσο πολύ να το δουν; Το να βλέπεις το ηλιοβασίλεμα από διαφορετικά μέση της Γης είναι κάτι σαν ταξιδιωτική εμπειρία. Όσο πιο ωραίο το ηλιοβασίλεμα, τόσο πιο έντονη και η εμπειρία.

Δοκίμασε μία νέα κουζίνα

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις σ’ ένα ταξίδι είναι να ανακαλύψεις τη ντόπια κουζίνα. Όλους αυτούς τους γευστικούς οργασμούς που κάνουν πάρτι στον ουρανίσκο σου μπορείς να τους γευτείς αυθεντικούς και μοναδικούς μόνο στην ίδια τη χώρα καταγωγής τους. Γι’ αυτό και την επόμενη φορά που θα ταξιδέψεις – ειδικά στο εξωτερικό – φρόντισε να έχεις έτοιμο το στομάχι σου για καλό φαγητό. Αν το αντέχει και η τσέπη σου, γευμάτισε σ’ ένα εστιατόριο με Michelin. Η εμπειρία είναι ξεχωριστή, ειδικά αν μεταξύ άλλων είσαι και λάτρης του καλού φαγητού.

Οι πιο νόστιμες κουζίνες του κόσμου που πρέπει να δοκιμάσεις!

Επωφελήσου – επιτέλους – από τις εκπτώσεις των αεροπορικών εισιτηρίων

Τόσο καιρό πετάγονται μπροστά σου προσφορές για αεροπορικά εισιτήρια κι εσύ τις αγνοείς. Σου στέλνουν πόσα mails κάθε μήνα οι αεροπορικές εταιρείες, αλλά δεν λες να κανονίσεις ένα ταξίδι. Κι όταν έρχεται η ώρα να ψάξεις εισιτήρια είναι πανάκριβα. Φυσικά και είναι, αφού τόσο καιρό δεν επωφελήθηκες από τις προσφορές. Μήπως φέτος να το κάνεις;

Κάνε περισσότερες αποδράσεις τα ΣΚ

Κάθε φορά που βρίσκεις έστω και λίγο χρόνο σχεδίασε και υλοποίησε μία απόδραση, ακόμη και σ’ έναν κοντινό προορισμό. Αν δε δουλεύεις τα ΣΚ και οι υποχρεώσεις σου είναι ελάχιστες, μπορείς ένα Σαββατοκύριακο το μήνα να ταξιδεύεις. Αυτό σημαίνει σχεδόν 12 ταξίδια τον χρόνο, χωρίς τα έξτρα που θα κάνεις στις διακοπές και τις άδειές σου. Τώρα μάλιστα, είσαι ένας πραγματικός ταξιδιώτης!

Βέβαια αυτό προϋποθέτει και αποταμίευση ε!

Pexels

Ταξίδεψε με κάποιον για πρώτη φορά

Μπορεί να έχεις ένα άτομο που να ταξιδεύεις σταθερά μαζί του, γιατί έχετε κοινά γούστα και περνάτε καλά. Αυτό είναι πολύ όμορφο. Όμως, τι θα έλεγες να τολμήσεις ένα ταξίδι σου και με κάποιον άλλο; Στα ταξίδια και τις διακοπές συνήθως περνάς καλύτερα με την πιο απρόσμενη παρέα. Τόλμησε ένα ταξίδι με κάποιον για πρώτη φορά και η εμπειρία ίσως να είναι μοναδική. Αν είσαι ακόμα επιφυλακτικός, τότε απλά συνεννοήσου για κάποια βασικά πράγματα μαζί του εξ αρχής, ώστε να αποφύγετε απρόοπτα και ασυνεννοησίες που μπορεί να σας χαλάσουν τη διάθεση.

Κάνε κάτι ουσιώδες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού

Νομίζω πως όλοι θα συμφωνήσουμε πως ο εθελοντισμός είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να προσφέρουμε. Αυτή τη χρονιά, που όλο και περισσότερα πράγματα φαίνεται να αλλάζουν, ενίσχυσε με τη σειρά την αξία του εθελοντισμού και στα ταξίδια σου. Βοήθησε όσο μπορείς στις φιλανθρωπίες, δώσε ένα χεράκι στο να καθαριστεί μία παραλία, ακόμα και μαζεύοντας απλά και το μπουκάλι του διπλανού που το ξέχασε φεύγοντας. Κάνε αυτό το ουσιώδες που θα δώσει λίγο νόημα παραπάνω στο ταξίδι σου και θα κάνει την ψυχή σου να νιώθει πλήρης.

Μάθε πώς να πακετάρεις σαν ειδικός

Είσαι σίγουρος πως ξέρεις να πακετάρεις σωστά τα πράγματα στη βαλίτσα; Μήπως κάθε φορά η αποσκευή σου γίνεται ασφυκτική; Μήπως θα πρέπει να γίνεις λίγο πιο πρακτικός με τη βαλίτσα σου; Την επόμενη φορά που θα θες να φτιάξεις τη βαλίτσα σου μην το παρακάνεις. Πάρε τόσα ρούχα όσα όντως θα σου χρειαστούν, γιατί μην ξεχνάς πως υπάρχει και το υπέρβαρο που πρέπει να προσέξεις.

Το μοναδικό λάθος που όλοι κάνουμε όταν φτιάχνουμε τη βαλίτσα μας!

Μίλα με τους ντόπιους

Αν οι ταξιδιωτικοί στόχοι μπορούσαν να μιλήσουν θα σου έλεγαν ότι πρέπει επιτέλους να ξεκινήσεις να μιλάς περισσότερο με τους ντόπιους στα ταξίδια σου. Είναι αυτοί που θα σου δώσουν τις καλύτερες συμβουλές για το μέρος το οποίο βρίσκεσαι, θα σου πουν πού θα βρεις το πιο νόστιμο και οικονομικό φαγητό, ποιες είναι οι καλύτερες ώρες για να επισκεφθείς ένα αξιοθέατο και τα σημεία που πρέπει να δεις οπωσδήποτε και δεν βρίσκονται σε κανέναν ταξιδιωτικό οδηγό. Άπαξ και μιλήσεις με τους ντόπιους θα αναβαθμίσεις πολύ την ποιότητα του ταξιδιού σου.

Πέρνα τα γενέθλιά σου ή την Πρωτοχρονιά στο εξωτερικό

Μπορεί να το έχεις σκεφτεί, να το έχεις οραματιστεί, να έχεις βρει και σε ποιους προορισμούς θα ήθελες να το κάνεις, αλλά να μην το έχεις πραγματοποιήσει ακόμα. Ποτέ δεν είναι αργά! Κλείσε ένα ταξίδι, είτε μικρό είτε μεγάλο για τα ερχόμενα γενέθλιά σου ή για την επόμενη Πρωτοχρονιά. Τα συναισθήματα που θα νιώσεις είναι ξεχωριστά και οι στιγμές που θα βιώσεις θα μείνουν στο μυαλό σου για μια ζωή. Γιατί απλά αυτό το ταξίδι θα είναι ξεχωριστό!

Μάθε να βγάζεις καλύτερες φωτογραφίες, χωρίς καν να έχεις iPhone

Γίνε expert κι ας μην είσαι φωτογράφος. Δεν χρειάζεται να έχεις iPhone ή επαγγελματική μηχανή. Απλά κάνε λίγη παραπάνω εξάσκηση και μάθε μερικά tips που θα σου λύσουν τα χέρια και θα σε κάνουν να τραβάς όλο και καλύτερες φωτογραφίες στα ταξίδια σου και όχι μόνο. Δες πώς να τραβάς καλύτερες φωτογραφίες.

Pexels

Κράτα ταξιδιωτικό ημερολόγιο

Αν θες να γίνεις ένας αληθινός ταξιδιώτης, μην αποθηκεύεις τις στιγμές μόνο στο κινητό, αλλά και στο χαρτί. Γράψε για το τι είδες, τι ανακάλυψες, τα συναισθήματα που σου δημιουργήθηκαν, τους ανθρώπους που γνώρισες, τα αξιοθέατα που αντίκρισες και το τι θα ήθελες ακόμα να δεις. Αυτές είναι οι πιο όμορφες αναμνήσεις που θα κρατήσεις όχι στις φωτογραφίες σου, αλλά στην καρδιά σου.

Και για τους πιο τολμηρούς ταξιδιώτες…

Πήγαινε κάπου χωρίς Wi-Fi

Μην πεις κατευθείαν όχι. Μην αρνείσαι να το κάνεις χωρίς καν να το έχεις δοκιμάσει. Φαντάσου να ταξιδεύεις και να μην χρειάζεται να έχεις το νου σου συνέχεια στο κινητό. Για λίγες ώρες ή μέρες απλά να μην ενημερώνεσαι για τα πάντα, αλλά απλά για τα πιο σημαντικά. Όποιος θέλει να σε βρει μπορεί να σε πάρει τηλέφωνο ή να σου στείλει μήνυμα. Όταν δεν έχεις ίντερνετ, απλά απολαμβάνεις ακόμη περισσότερο το ταξίδι σου, χωρίς να ποστάρεις κάθε τρεις και λίγο το τι κάνεις στα social media ή να τσεκάρεις τι κάνουν οι άλλοι. Μπορεί να πιστεύεις ότι δεν θα καταφέρεις να αντέχεις χωρίς Wi-Fi, αλλά είσαι πιο δυνατός απ’ όσο νομίζεις. Άλλωστε, αν είσαι τυχερός, θα θυμάσαι πώς ταξιδεύαμε στο παρελθόν, τότε που δεν υπήρχαν καν τα smartphones. Μια κάποια νοσταλγία, σωστά;

Τόλμησε το solo travel

Όταν ξεκίνησα να ταξιδεύω μόνη, δεν πίστευα ότι μετά από λίγα χρόνια θα αποζητούσα αυτό το είδος ταξιδιού. Το solo ταξίδι είναι μία εμπειρία ζωής, την οποία δε θα μετανιώσεις ποτέ. Είναι σαν ένα δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου και μην διστάσεις να το κάνεις, γιατί όλα αυτά που θα αποκομίσεις είναι μοναδικά. Θα βιώσεις ξεχωριστά συναισθήματα, θα μάθεις να αγαπάς περισσότερο τον εαυτό σου και να συμβιώνεις μαζί του, να επιβιώνεις χωρίς κανέναν γνωστό δίπλα σου, να βγαίνεις από τη ζώνη άνεσής σου και να κάνεις νέους φίλους. Και όπως καταλαβαίνεις, δε θα σταματήσω ποτέ να αγαπάω το solo travel, όσο καλά κι αν περνάω με τις παρέες μου.

Solo travel: Οι βασικοί κανόνες που πρέπει να ξέρεις αν αποφασίσεις να ταξιδέψεις μόνος σου!

Pexels

Ξεπέρασε τους φόβους σου

Μήπως υπάρχει κάτι που θες να κάνεις στα ταξίδια σου και δεν το έχεις κάνει μέχρι τώρα επειδή φοβάσαι; Από το να κολυμπήσεις κάτω από έναν καταρράκτη μέχρι να κάνεις scuba dive, τόλμησε αυτό που σου φαίνεται ακατόρθωτο. Δεν μιλάω φυσικά για κάτι που μπορεί να σου κοστίσει τη ζωή, αλλά για αυτό που θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις έναν φόβο, όπως το να κάνεις αναρρίχηση ενώ φοβάσαι τα ύψη ή να ανακαλύψεις τις κατακόμβες της περιοχής ενώ είσαι κλειστοφοβικός. Εσύ τι φοβάσαι στ’ αλήθεια;

Χάσου στα σοκάκια μιας πόλης

Το πιο όμορφο συναίσθημα είναι αυτό που χάνεσαι στα σοκάκια μιας ξένης πόλης, δεν ξέρεις καν πού θα σε βγάλει ο δρόμος, αλλά συνεχίζεις να περπατάς και να ανακαλύπτεις τις πιο όμορφες γωνιές που θα δεις εκεί έξω. Μην φοβηθείς. Συνέχισε να ανακαλύπτεις και να εξερευνάς σαν πραγματικός traveler.

Μετακόμισε σε άλλη πόλη!

Είναι αυτό που θες να κάνεις τόσο καιρό, τόσα χρόνια, αλλά δεν το έχεις τολμήσει ακόμα. Και τι θα ήταν η ζωή χωρίς λίγο παραπάνω θάρρος; Ανιαρή. Πάρτο απόφαση και κάνε αυτό το ταξίδι που τόσο θες χωρίς εισιτήριο επιστροφής. Μετακόμισε και ζήσε σε άλλη πόλη, κατά προτίμηση και σε άλλη χώρα. Είτε πρόκειται για Erasmus, είτε για πρακτική άσκηση στο εξωτερικό, είτε για μεταπτυχιακό, για σπουδές, για δουλειά, για οτιδήποτε που έχεις βάλει στόχο, ήρθε η ώρα να το πραγματοποιήσεις. Και δε θα το μετανιώσεις!

Ποιοι είναι οι δικοί σου ταξιδιωτικοί στόχοι για το νέο έτος;

Αυτή τη χρονιά κάνε κάθε στιγμή του ταξιδιού σου να μετράει! Καλή ταξιδιάρικη χρονιά!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ώρα για travel goals! Αυτοί είναι οι ταξιδιωτικοί στόχοι για τη νέα χρονιά που πρέπει να εντάξεις στη λίστα σου αν θες να λέγεσαι γνήσιος traveler εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
travel, goals, νέα, θες, ωρα, γνησιος, θες, travel, αεροπορικά εισιτήρια, list, michelin, εκπτωσεις, προσφορες, εισιτήρια, σημαίνει, Πρωτοχρονιά, iphone, expert, tips, ημερολόγιο, media, smartphones, dive, erasmus, ipop, google, κινηση στους δρομους, αλλαγη ωρας, βασιλικος γαμος, www.google.gr, αξια, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2013, εξτρα, η ζωη, ipop, χωρες, ημερολόγιο, γαμος, γωνιες, δουλεια, ρουχα, σαντορινη, τηλεφωνο, φωτογραφιες, αεροπορικα, αεροπορικά εισιτήρια, αρθρο, αναμνησεις, απλα, ατομο, βρισκεις, φαγητο, γινεται, γνησιο, δωσει, δρομος, δωρο, εγινε, εθελοντισμος, υπαρχει, εισιτήρια, ερχεται, ετοιμο, ζησε, ζωη, ζωης, ζωνη, ιδια, ειδος, ηλιος, ιντερνετ, υπηρχαν, θεα, θυμασαι, κινητο, κουζινα, κουζινες, λαθος, μηνες, μικρο, μπορεις, μυαλο, νοημα, παντα, ο ηλιος, οπωσδηποτε, οσο μπορεις, παιδια, ποιοτητα, ψυχη, σιγουρα, σιγουρος, συνεχεια, σειρα, ταξιδια, φευγοντας, φυσικα, φοβασαι, φορα, ωρες, δωσε, dive, erasmus, goals, χωρα, ηλιοβασιλεμα, καρδια, list, media, michelin, μπροστα, πηγες, σημαίνει, smartphones, σωρο, ταξιδι, tips, τυχερος, θεματα, ωραιο, ξεχνας, χερια
Τυχαία Θέματα