Ομαλά διεξάγεται η διαδικασία των εκλογών της ΝΔ

11:20 10/1/2016 - Πηγή: iPop

Ομαλά διεξάγεται μέχρι στιγμής η διαδικασία των εκλογών της ΝΔ σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες με την προσέλευση του κόσμου να είναι ικανοποιητική.

Οι κάλπες έχουν ανοίξει και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και τις 19:00, προκειμένου οι φίλοι της ΝΔ να αποφασίσουν εάν ο Ε. Μεϊμαράκης ή ο K. Mητσοτάκης είναι κατάλληλος για την θέση του Προέδρου. Το πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα

θα γίνει γνωστό περί τις 23:00.

Να σημειώσουμε πως ήδη έχουν ψηφίσει τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και οι κ.κ. Αβραμόπουλος, Καραμανλής και Πλακιωτάκης.

O κ.Τραγάκης, Πρόεδρος της ΚΕΦΕ της ΝΔ, ανάφερε χαρακτηριστικά:

Επειδή το fax είχε κατά κάποιον τρόπο ξεπεραστεί, αποφασίσαμε αυτή τη φορά να δεχθούμε και το e-mail. Δηλαδή, οι εκπρόσωποι των υποψηφίων μαζί με τον πρόεδρο των τοπικών εφορευτικών επιτροπών θα μπορούν να φωτογραφίσουν όπου μπορούν και όσο μπορούν το πρακτικό της ψηφοφορίας και να μας το αποστείλουν με e-mail, ώστε να έχουμε πιο γρήγορα ένα αποτέλεσμα. Σημασία έχει όμως η επιβεβαίωση του αποτελέσματος. Γύρω στις 23.00 θα έχουμε εικόνα εκτός αν παρουσιαστεί το ίδιο φαινόμενο κι έχουμε τέτοια προσέλευση, δηλαδή κλείσουν οι κάλπες 22.27, όπως έκλεισαν την προηγούμενη φορά

Ποιοι έχουν το δικαίωμα ψήφου;

Όλοι όσοι συμμετείχαν στον πρώτο γύρο και ο κάθε ψηφοφόρος θα πρέπει να πάει στο ίδιο εκλογικό κέντρο που ψήφισε την πρώτη φορά. Οι φίλοι της ΝΔ αυτή τη φορά δεν καταβάλλουν αντίτιμο τριών ευρώ και δε συμπληρώνουν το ειδικό έντυπο.

Ο καθοριστικός παράγοντας:

Μπορεί ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης να κατάφερε να εξασφαλίσει προβάδισμα 11 ποσοστιαίων μονάδων από τον πρώτο γύρο ωστόσο καθοριστικό ρόλο θα παίξουν οι ψηφοφόροι που στήριξαν τους κυρίους Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη και ανέρχονται σε 128 χιλιάδες.

Σημειώνεται πως στον πρώτο γύρο ο κ. Μεϊμαράκης απέσπασε 39,8% έναντι 28,5% του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα tweets των υποψηφίων:

Καλημέρα!! Σημερα ξημερώνει μια νέα μέρα για τη Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα!

— Κυριάκος Μητσοτάκης (@kmitsotakis) January 10, 2016

Όλοι μαζί,ενωμένοι, θα ξεκινήσουμε την οργανωτική και ιδεολογική ανασυγκρότηση της παράταξής μας #V

— Vaggelis Meimarakis (@v_meimarakis) January 9, 2016

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη τη συνέντευξη του Κ. Μητσοτάκης στο iPop.gr και θυμηθείτε εδώ προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές.

Photo: Nikos Libertas / SOOC

The post Ομαλά διεξάγεται η διαδικασία των εκλογών της ΝΔ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα