Ομαδικά πυρά της Αντιπολίτευσης στην Κυβέρνηση για τη συμφωνία

15:50 3/7/2017 - Πηγή: iPop

Επιθέσεις και κατηγορίες στην Κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η αντιπολίτευση, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία μετά από αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στη συμφωνία του Eurogroup της 15η Ιουνίου την χαρακτήρισε «καλή κατά γενική ομολογία»

συμπληρώνοντας πως η «ΝΔ είχε στήσει ένα ολόκληρο αφήγημα καταστροφολογίας και οφείλει να δώσει απαντήσεις στον ελληνικό λαό για τη στάση που τήρησε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων».

Η συμφωνία του Eurogroup αποτελεί θετικό ορόσημο στην πορεία ολοκλήρωσης του προγράμματος. Περιλαμβάνει σαφείς δεσμεύσεις. Έχουμε ένα όριο ως προς τις ετήσιες ανάγκες για την χρηματοδότηση του ελληνικού χρέους, το οποίο δεν θα ξεπερνάμε ότι και να συμβεί

Ο κ. Τσίπρας στη συνέχεια της τοποθέτησής του επιτέθηκε προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως τους χωρίζει πολιτική άβυσσος, ενώ τον κατηγόρησε πως με το πρόγραμμα και τις θέσεις του δεν μπορεί να πείσει παρά έναν σκληρό πυρήνα.

Επίθεση αντιπολίτευσης σε Κυβέρνηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλευρά του ξεκίνησε την τοποθέτησή του λέγοντας πως ο Πρωθυπουργός είναι «ο τελευταίος σε αυτήν την αίθουσα που μπορεί να κάνει υποδείξεις στη ΝΔ», μιλώντας για μια συμφωνία που φέρει την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά δεσμεύει την χώρα για πολλά χρόνια μετά από τη θητεία της.

Το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, κατά τον Κ. Μητσοτάκη, είναι περισσότερη λιτότητα, λιγότερη ανάπτυξη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση είπε για την β’ αξιολόγηση:

Επιλέξατε συνειδητά να συνδέσετε το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης με τα μέτρα για το χρέος. Φάγατε τα μούτρα σας

Γεννηματά: Η λύση για τη χώρα περνάει μέσα από εκλογές

Επίθεση κατά της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αλλά και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.
Υπερασπιζόμενη τον Κώστα Σημίτη και απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό τόνισε:

Δεν θα σταματήσετε τη ραγδαία φθορά σας με αθλιότητες, κατασκευασμένα δημοσιεύματα και επιθέσεις κατά των πολιτικών σας αντιπάλων; Αυτή είναι μια πολιτική κατάντια. Επιθέσεις στον πρωθυπουργό της χώρας που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θωράκισε τη χώρα, δεν πιάνουν, πέφτουν στο κενό

Όσον αφορά τις αποφάσεις του Eurogroup είπε δεσμεύουν τη χώρα για χρόνια και ότι η κυβέρνηση έβαλε τη θηλιά στο λαιμό της κοινωνίας.
«Βάλατε πέντε στόχους, τι έγινε; Τίποτα. Μηδέν στο πηλίκο» συμπλήρωσε η κ. Γεννηματά κατηγορώντας την κυβέρνηση πως συμφώνησε ο,τι ήθελε ο Schäuble.

Δ. Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση των βρώμικων αποστολών σε βάρος του λαού, που παίρνει και τα συγχαρητήρια των εταίρων

Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με το αποτέλεσμα του Eurogroup προσπαθεί να εξαπατήσει τον λαό.

Είναι θράσος να λες ότι με τη συμφωνία του Eurogroup δημιουργείται ξέφωτο για τον ελληνικό λαό, αφού οι αποφάσεις που λήφθηκαν συντελούν στην κερδοφορία του κεφαλαίου, των λίγων και όχι στην ευμάρεια του λαού

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας πως το κλίμα εφορία που προσπαθεί να δημιουργήσει σε ένα λαό «γονατισμένο και ματωμένο» είναι προκλητικό και εξοργιστικό γιατί «χρειάζεται μεγάλο θράσος να λες ότι με τη συμφωνία του Eurogroup δημιουργείται ξέφωτο για το λαό».

Τέλος, έκανε λόγο για υπερφορολόγηση των λαϊκών τάξεων και για σημαντικές περικοπές συντάξεων, ενώ έκανε λόγο για «κράτος των λίγων» έναντι του «κράτους των πολλών».

Π. Καμμένος: Η Ελλάδα είναι μια ανάσα πριν από τις αγορές

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στην συμφωνία του Eurogroup της 15ης Ιουνίου μίλησε για «ανάπτυξη και μια καινούργια εποχή» ενώ κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη ότι προσπαθεί να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε και την ανάρτηση του παιδιού του στο twitter.

Η ΝΔ από κοινού ενεργεί με στόχο τα παιδιά μου. Η εφημερίδα «Γαύρος» έγραψε ότι «εγώ και τα παιδιά μου θα αρχίσουμε να ζούμε τον εφιάλτη μας». Αυτή είναι η πρακτική των νταβατζήδων της ενημέρωσης. Οτιδήποτε συμβεί σε εμένα και στην οικογένειά μου, θα είστε ηθικοί αυτουργοί

Αναφερόμενος στην υπόθεση Noor1 είπε:

«Θα σας πω ακριβώς τον διάλογο που είχα (σσ με τον ισοβίτη). Ενημερώθηκα από τον δημοσιογράφο Τριανταφυλλόπουλο. Ο Γιαννουσάκης επιβεβαίωσε την εμπλοκή του Ευάγγελου Μαρινάκη στην υπόθεση που αφορά το Noor1. Κατά λέξη, ο ίδιος ο ισοβίτης επαναλαμβάνει και επιβεβαιώνει την εμπλοκή του συγκεκριμένου επιχειρηματία. Ο Ευάγγελος Μαρινάκης γνώριζε από την πρώτη στιγμή την εμπλοκή του Κοτσώνη στο Noor1″. Εγώ τον υποχρέωσα τον Ιούνιο του 2015 να τα πει αυτά;»

Τέλος, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι θέλει να σταματήσει την έρευνα της υπόθεσης, γιατί πολλοί από το κόμμα πληρώνονται από τον κ.Μαρινάκη. «Ο Βορίδης είναι δικηγόρος του Μαρινάκη. Ο σύζυγος της Αλεξίας Μπακογιάννη ο κ. Παπαδόπουλος εργάζεται στον Βαγγέλη Μαρινάκη, είναι πιστόλι του», είπε χαρακτηριστικά.

The post Ομαδικά πυρά της Αντιπολίτευσης στην Κυβέρνηση για τη συμφωνία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα