Ο σκύλος σου μπορεί να γίνει η καλύτερη συντροφιά σου στην παραλία

13:58 3/7/2017 - Πηγή: iPop

Αν έχεις κι εσύ σκυλάκι, σίγουρα κάθε Καλοκαίρι θα έρχεσαι αντιμέτωπος μ’ έναν προβληματισμό: Τι θα κάνω στις διακοπές; Τον θέλω μαζί μου, αλλά αν δεν αντέχει στην παραλία; Αν δεν του αρέσει η θάλασσα; Αν ενοχλεί τον κόσμο; Τι να κάνω για να τον προστατέψω απ’ τη ζέστη;

Εμείς σου λέμε πως όλα αυτά είναι λογικές ανησυχίες, τις οποίες, όμως, θα πρέπει ν’αποβάλεις γιατί ΝΑΙ ο σκύλος σου μπορεί να γίνει η καλύτερη συντροφιά σου στην παραλία

με μερικά tips που θα κάνουν τη δική σου αλλά και τη ζωή του σκύλου σου πιο εύκολη!

Διάλεξε την κατάλληλη παραλία

Αν θέλεις ν’ απολαύσεις και εσύ και ο σκύλος σου το μπάνιο σας, σου προτείνουμε (από εμπειρία) να μην επιλέξεις κάποια οργανωμένη παραλία ή τουλάχιστον να μην καθίσεις σε σημείο όπου υπάρχουν οι πολλές ομπρέλες, αλλά να στήσεις τη δική σου λίγο παραπέρα.

Έτσι, ο σκύλος σου (εάν είναι εκπαιδευμένος) θα μπορεί ν’ αφεθεί ελεύθερος χωρίς το λουρί του και θα έχει την άνεση να εξερευνήσει μόνος του τον χώρο. Παράλληλα, θ’ αποφύγεις και άβολα σκηνικά με λουόμενους που βλέπουν σκύλο και γίνονται…Λούης!

Κάνε τον σκύλο σου ν’ αγαπήσει το κολύμπι

Δεν έχουν όλα τα σκυλάκια από μόνα τους τη θέληση να κολυμπήσουν και να βουτήξουν στο νερό. Μην πιέσεις τον σκύλο σου σε καμία περίπτωση να μπει στη θάλασσα εάν δεν το επιθυμεί γιατί απλά δεν θα θελήσει να το κάνει ποτέ ξανά στο μέλλον, εάν η πρώτη του επαφή γίνει βίαια.

Μπες μέσα στη θάλασσα, δείξε ότι το απολαμβάνεις και άσε τον σκύλο σου να πάρει τον χρόνο του και να σ’ ακολουθήσει όποτε εκείνος θέλει. Το παν είναι να είσαι χαλαρός και να μην γίνεις πιεστικός.

Σκιά και νερό

Πρέπει να θυμάσαι πως ΠΑΝΤΑ χωρίς καμία εξαίρεση θα πρέπει να έχεις εξασφαλίσει μια σκιά για το κατοικίδιό σου. Ο σκύλος σου δεν πάει στην παραλία για να μαυρίσει και το να κάθεται στην καυτή άμμο, μόνο ευχάριστο δεν του είναι, ενώ κρύβει πολλούς κινδύνους και για την υγεία του.

Επιπλέον, μην ξεχνάς ποτέ να έχεις δροσερό νερό και να του βάζεις στο μπολάκι του για να ενυδατώνεται συχνά.

Tip!

Εάν ο σκύλος σου δεν αγαπάει το κολύμπι, αλλά τον βλέπεις να υποφέρει απ’ τη ζέστη βρέξε λίγο με τα χέρια σου τα πατουσάκια του και το κεφάλι του!

The post Ο σκύλος σου μπορεί να γίνει η καλύτερη συντροφιά σου στην παραλία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα