Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των αγροτών με τον Πρωθυπουργό – Ο αγώνας συνεχίζεται

13:30 25/2/2016 - Πηγή: iPop

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των αγροτών με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι 69 αγροτικών μπλόκων, οι οποίοι έλαβαν μέρος σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε, στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας την περασμένη Κυριακή.

Ο εκπρόσωπος του αγροτικού μπλόκου της Νίκαιας, Βαγγέλης Μπούτας, εξερχόμενος από την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, η οποία ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, δήλωσε πως οι αγρότες παραμένουν σε αγωνιστική ετοιμότητα. «Ο αγώνας συνεχίζεται, οι συνελεύσεις

θα αποφασίσουν για τα μπλόκα», υπογράμμισε στις δηλώσεις του, χαρακτηρίζοντας κέρδος τις συζητήσεις με τον Πρωθυπουργό για το αφορολόγητο.

Ο κ. Μπούτας, έπειτα από την ολοκλήρωση της συνάντησης των αγροτών με τον Πρωθυπουργό, στο Μαξίμου, υπογράμμισε πως οι αποφάσεις για τη στάση που θα κρατήσουν οι αγρότες από εδώ και πέρα, θα καθοριστούν από τις αποφάσεις των συνελεύσεων στα αγροτικά μπλόκα. Ο ίδιος υποστήριξε πως για πρώτη φορά η Κυβέρνηση συζήτησε για το αφορολόγητο, ένα θέμα που μέχρι τώρα δε συζητούσε, ενώ προσέθεσε πως » θα παραμείνουμε σε ετοιμότητα μέχρι να δούμε το νόμο».

Ταυτόχρονα, ο κ.Μπούτας, υπογράμμισε πως «ο αγώνας μας φτάνει μέχρι τώρα τις 40 ημέρες και φτάσαμε έως εδώ με τη στήριξη του 80% του ελληνικού λαού. Δεν αγωνιζόμαστε μόνο για τον εαυτό μας. Ο αγώνας μας θα συμψηφιστεί με τον αγώνα όλων των λαϊκών στρωμάτων και των κοινωνικών ομάδων που διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό. Ο αγώνας των αγροτών αφήνει παρακαταθήκη. Αυτός ο αγώνας δεν είναι μια και έξω, θα συνεχιστεί μαζί με τους εργαζόμενους. Ήδη μπορούμε να πούμε ότι για πρώτη φορά συζήτησαν αφορολόγητο, ενώ μέχρι σήμερα δεν έμπαινε σε συζήτηση. Παραμένουμε σε ετοιμότητα».

Αναφερόμενος τώρα στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθείται από την ελληνική Κυβέρνηση, ο κ.Μπούτας δήλωσε πως στη συνάντησή τους με τον Πρωθυπουργό, οι αγρότες ζήτησαν την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου, ενώ κατατέθηκαν και οι προτάσεις τους «εκτός των πέντε αιτημάτων ζητήσαμε να σταματήσουν οι διώξεις για αγροτοδικίες».

Δε διαπραγματευόμαστε βάσει του Μνημονίου. Φαίνεται πως η αντιαγροτική πολιτικής της κυβέρνησης καλά κρατεί όπως καλά κρατεί και ο δικός μας αγώνας. Αγωνιζόμαστε για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας και να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε στα χωράφια μας

Υπενθυμίζουμε πως στις 10:30 έφτασαν στο Μαξίμου οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας για να συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη σκιά της παρέμβασης του Αρείου Πάγου για τα αγροτικά μπλόκα. Οι αγρότες οι οποίοι έφτασαν στο Μαξίμου πρόσφεραν στον Πρωθυπουργό μια μπουκάλα τσίπουρο.

Την ίδια στιγμή πολλά μπλόκα κάνουν δειλά βήματα οπισθοχώρησης, ενώ παρόμοια στάση έχει και ο Πρωθυπουργός την ώρα που κυβερνητικές πηγές σημειώνουν, πως η σημερινή συνάντηση μπορεί να έχει περισσότερα αποτελέσματα από την προηγούμενη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τους αγρότες, η οποία δεν είχε κανένα αποτέλεσμα.

Προσερχόμενος στο Μαξίμου, πριν από τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των αγροτικών μπλόκων, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε στις δηλώσεις του πως «τα προβλήματα είναι πραγματικά, είναι αληθινά, είναι εκρηκτικά που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό. Έχω την αίσθηση ότι η κινητοποίηση των αγροτών αντανακλά μια πραγματική αγωνία».

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε, πως δε συμφωνεί με τη λογική ποινικοποίησης των κοινωνικών διαμαρτυριών, αναφερόμενος στην παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τα αγροτικά μπλόκα. Σύμφωνα με τον κ.Τσίπρα : «Πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις μέσα από τον διάλογο και τη σύνθεση. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν συμφωνώ καθόλου με λογικές ποινικοποίησης των κοινωνικών αντιστάσεων και, εν προκειμένω, των αγροτικών κινητοποιήσεων. Συνεπώς, νομίζω ότι η προσπάθεια που κάνουμε μέσα από τον διάλογο να βρούμε λύσεις είναι ένα βήμα –κατά την άποψή μου- σε θετική κατεύθυνση, παρά το γεγονός ότι ψάχνουμε να βρούμε λύσεις μέσα σε μια πολύ δύσκολη εξίσωση, δημοσιονομική εξίσωση. Όμως, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι από την κρίση δεν πρόκειται να βγούμε και την εξίσωση αυτή δεν πρόκειται να τη λύσουμε, εάν δεν αυξήσουμε την πίτα».

Από τη μεριά του το Μαξίμου, σε σχετική του ανακοίνωση χαρακτηρίζει ειλικρινή και παραγωγική τη συζήτηση, η οποία σημειώθηκε με τους εκπροσώπους των 68 αγροτικών μπλόκων, ενώ υπογραμμίζεται η ανάγκη για τη συνέχιση ενός ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ της Κυβέρνησης και των αγροτών.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Μαξίμου

«Ο Πρωθυπουργός εξήγησε στους εκπροσώπους ότι η μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση, εξασφαλίζει σημαντική ελάφρυνση του αθροίσματος φορολογίας και ασφαλιστικών εισφορών για τους μικρούς και μεσαίους αγρότες, που αποτελούν πάνω από το 90% του συνόλου. Υπογράμμισε επίσης ότι οι ενιαίοι κανόνες που καθιερώνονται με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, διασφαλίζουν και για τους αγρότες αξιοπρεπή σύνταξη, όπως ισχύει για όλους τους έλληνες πολίτες.

Ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των αγροτικών μπλόκων ότι η κυβέρνηση είναι αντίθετη με την ποινικοποίηση των κοινωνικών αντιδράσεων και παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην αντίληψη του κοινωνικού διαλόγου. Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τους εκπροσώπους να συνεχιστεί ο ουσιαστικός διάλογος και να είναι διαρκής η επικοινωνία με την κυβέρνηση».

photo:Menelaos Myrillas / SOOC

The post Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των αγροτών με τον Πρωθυπουργό – Ο αγώνας συνεχίζεται appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα