Όλες οι αλλαγές σε ΔΕΗ, φαρμακεία και Κυριακές με βάση τη νέα συμφωνία

10:19 2/5/2017 - Πηγή: iPop

Μεγάλες αλλαγές φέρνει η νέα επώδυνη συμφωνία με τους Θεσμούς στη ΔΕΗ, τα φαρμακεία αλλά και τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Σχετικά με τη ΔΕΗ, Κυβέρνηση και Θεσμοί κατέληξαν σε συμφωνία για την πώληση του 30% ως 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ,

ενώ συμφώνησαν επίσης να πωληθεί και το 17% του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Για το εν λόγω ζήτημα αναμένεται οι δύο πλευρές να προχωρήσουν σε διευκρινίσεις.

Ο Ε. Τσακαλώτος δήλωσε πως οι ΔΕΚΟ που πρόκειται να μεταφερθούν στο Υπερταμείο αποτελούν μια θετική εξέλιξη, διότι μια πιθανή μεταφορά τους στο ΤΑΙΠΕΔ, θα σήμαινε πως η αξιοποίησή τους θα πήγαινε αποκλειστικά στη μείωση του χρέους.

Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές επεκτείνεται, με τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ να δηλώνει πως υπάρχει διεύρυνση και στις τουριστικές περιοχές αλλά και στους τουριστικούς μήνες. Ωστόσο, πρέπει να διευκρινιστεί ποιες περιοχές αφορά το μέτρο και για πόσο χρονικό διάστημα μέσα στο έτος.

Αναφορικά με τα φαρμακεία, αυτό το οποίο αλλάζει είναι ότι πλέον τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα θα πωλούνται και εκτός φαρμακείων.

The post Όλες οι αλλαγές σε ΔΕΗ, φαρμακεία και Κυριακές με βάση τη νέα συμφωνία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα