Όλα όσα πρέπει να ξέρεις εάν σκοπεύεις να βάψεις το ταβάνι σου

14:21 24/10/2021 - Πηγή: iPop

Εάν σχεδιάζεις να βάψεις το σπίτι σου, οι τοίχοι δεν είναι οι μόνοι που πρέπει να σκεφτείς. Το ταβάνι είναι επίσης ένα σημείο που χρειάζεται συχνά ανανεώσει προκειμένου να καλυφθούν οι λεκέδες και να φωτιστεί ο χώρος. Ωστόσο, πριν ξεκινήσεις αυτό το project μόνος σου, αυτά είναι μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το βάψιμο ταβανιού.

Σκέφτεσαι να βάψεις το σπίτι σου αυτό το Φθινόπωρο; Αυτές είναι οι τάσεις στα χρώματα που θα σε εμπνεύσουν

Μπογιά τοίχου και μπογιά ταβανιού: Ποια η διαφορά;

Ο πιο συνηθισμένος

τύπος χρώματος που χρησιμοποιείται όταν βάφεις τοίχους είναι με βάση το λατέξ. Αυτό μπορεί να βοηθήσει το χρώμα του τοίχου να απλωθεί ομαλά. Ωστόσο, εάν έχεις προσπαθήσει ποτέ να βάψεις τοίχους με τυπική βαφή λατέξ, πιθανότατα γνωρίζεις πόσο συνηθισμένο είναι να στάζει το χρώμα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Τώρα φαντάσου να εφαρμόσεις τον ίδιο τύπο χρώματος στην οροφή. Το βάψιμο της οροφής με αυτό το είδος χρώματος μπορεί να γεμίσει όλο το πάτωμα με σταγόνες.

Σε αντίθεση με το χρώμα τοίχου, το χρώμα οροφής είναι πιο παχύρρευστο και επομένως λιγότερο πιθανό να στάζει κατά τη διαδικασία εφαρμογής. Όταν πας στο κατάστημα χρωμάτων, μπορείς επίσης να το καταλάβεις κρατώντας ένα κουβά βαφής οροφής στο ένα χέρι και ένα κουβά βαφής τοίχου στο άλλο. Ο κουβάς βαφής οροφής θα πρέπει να ζυγίζει περισσότερο. Πέρα από την απλοποίηση της διαδικασίας εφαρμογής και καθαρισμού, το μεγαλύτερο πάχος της βαφής οροφής το καθιστά πιο ικανό στην απόκρυψη των υπαρχόντων λεκέδων.

Η ταπετσαρία στο μπάνιο είναι το απόλυτο design trend – Δες πώς μπορείς να υιοθετήσεις την νέα πολύχρωμη τάση

Pexels/Ksenia Chernaya

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της βαφής οροφής

Πλεονεκτήματα: Το να βάψεις ξανά το ταβάνι σου μπορεί να ανανεώσει τον χώρο σου, να προσθέσει φως και μια διαφορετική νότα εάν επιλέξεις ένα τολμηρό χρώμα. Επιπλέον, είναι μια διαδικασία που μπορείς να κάνεις εύκολα μόνος σου μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο ενώ παράλληλα είναι και αρκετά φθηνή.

Μειονεκτήματα: Ίσως θεωρείς ότι πρόκειται για μια περιττή διαδικασία στην οποία δεν υπάρχει λόγος να μπει. Η αλήθεια είναι πως η προετοιμασία για το βάψιμο του ταβανιού θέλει χρόνο και προσοχή. Επιπλέον, εάν οι οροφές είναι θολωτές, το να κάνεις τη δουλειά μόνος σου μπορεί να είναι επικίνδυνο.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

Αφαίρεσε τα πολύφωτα από το ταβάνιΚάλυψε το πάτωμα με νάιλον από άκρη σε άκρηΕφάρμοσε ταινία στις άκρες του ταβανιού για να βάψεις μόνο το σημείο που θεςΧρησιμοποίησε πινέλο για τις πλευρές και τις γωνιές και ρολό για το υπόλοιπο ταβάνι

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Όλα όσα πρέπει να ξέρεις εάν σκοπεύεις να βάψεις το ταβάνι σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα