Όλα όσα δεν πρέπει να κάνεις στον αέρα!

14:31 31/8/2017 - Πηγή: iPop
Κάθε πτήση μπορεί να είναι ιδιαίτερα αγχωτική. Ειδικά όταν είναι η πρώτη φορά που ταξιδεύεις με αεροπλάνο. Υπάρχουν πράγμα που ενώ στο έδαφος μπορεί να μοιάζουν φυσιολογικά, στον αέρα τα πράγματα αλλάζουν.

Εκτός απ’ το να απενεργοποιήσεις όλες σου τις συσκευές ή να τις βάλεις σε λειτουργία πτήσης, υπάρχουν και μια σειρά από άλλα πράγματα που πρέπει να κάνεις, ώστε η πτήση σου να είναι πιο εύκολη και ευχάριστη!

Μη φορά φακούς επαφής

Οι φακοί επαφής συνήθως κάνουν τα μάτια σου πιο ξηρά. Σε συνδυασμό με τον ξηρό αέρα μέσα στο αεροπλάνο, αυτό μάλλον θα φέρει δυσάρεστα αποτελέσματα. Καλύτερα

να φοράς τα γυαλιά μυωπίας, ειδικά αν έχεις μια πολύωρη πτήση. Επίσης, καλό θα ήταν να έχεις μαζί σου και σταγόνες για τα μάτια.

Σταμάτα τα «βουλωμένα» αυτιά

Τα αυτιά σου το πιο πιθανό είναι να είναι βουλωμένα κατά την απογείωση και την προσγείωση λόγω της πίεσης. Η πρώτη κίνηση του καθενός είναι να προσπαθήσει να τα «ξεβουλώσει». Αυτή η μέθοδος όμως, δεν λειτουργεί.

Προκειμένου να ελαχιστοποιήσεις τον πόνο μπορείς:

Να κάνεις κινήσεις κατάποσης. Ή να μασήσεις μια τσίχλα. Ένα μπουκάλι νερό είναι επίσης χρήσιμο για τα παιδιά.Να κλείσεις και να ανοίξεις το στόμα σου.Να εισπνεύσεις και να πιέσεις τη μύτη με τα δάχτυλά σου και να αναπνεύσεις, πιέζοντας τον αέρα απ’ τα αυτιά.Μην ταξιδέψεις με «βουλωμένη» μύτη

Μια «βουλωμένη» μύτη προσθέτει ακόμα μεγαλύτερη πίεση στ’ αυτιά σου. Φυσικά δεν είπαμε να ακυρώσεις το ταξίδι σου αλλά σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις, οι σταγόνες κάνουν θαύματα!

Μην κάθεσαι ακίνητος

Κατά τη διάρκεια μιας πτήσης, η κυκλοφορία του αίματος είναι πιο αργή κι αν κάθεσαι χωρίς να κάνεις καμία κίνηση, τότε αυτό αυξάνει τον κίνδυνο θρόμβωσης.
Αντιθέτως μπορείς να κάνεις σύντομους περιπάτους γύρω απ’ την καμπίνα ή να σηκώσεις έστω λίγο τα δάχτυλα του ποδιού σου.

Μην πίνεις ανθρακούχα ποτά

Τα ανθρακούχα ροφήματα είναι ακόμα ένα αποτέλεσμα των αλλαγών της πίεσης μπορεί να γίνουν αρκετά άβολα. Καλύτερα να τ΄αποφεύγεις!

Μην κάθεσαι στις πίσω θέσεις αν έχεις πρόβλημα στην κίνηση

Αν έχεις κινητικό πρόβλημα δεν πρέπει να κάθεσαι στις πίσω θέσεις. Είναι προτιμότερο να επιλέξεις τα μπροστινά καθίσματα ή τις θέσεις κοντά στο φτερό.

Μην κάνεις κατάχρηση alcohol

Το αεροπλάνο έχει πραγμαtiκά ξηρό αέρα που μπορεί να εντείνει την αφυδάτωση. Επιπλέον, το alcohol καθιστά τον κορεσμό του οξυγόνου στο αίμα πιο αδύναμο και οδηγεί σε απάθεια και υπνηλία.

Μην αγγίζεις τα γύρω αντικείμενα χωρίς λόγο

Ένα αεροπλάνο φιλοξενεί πολλά βακτήρια και όλα αυτά θα μεταφερθούν στα χέρια σου αν πιάνεις τα πάντα χωρίς λόγο! Να έχεις πάντα μαζί σου μαντηλάκια με οινόπνευμα, θα σου χρειαστούν.

Και καλή σου πτήση!

The post Όλα όσα δεν πρέπει να κάνεις στον αέρα! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα