Επαναστατική θεραπεία υπόσχεται αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας και του καταρράκτη

13:49 31/8/2017 - Πηγή: iPop
Επαναστατική θεραπεία υπόσχεται αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας και του καταρράκτη. Οι επιστήμονες στο Οφθαλμολογικό Συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής παρουσίασαν τα πρώτα αποτελέσματα απ’ την κλινική εφαρμογή της νέας θεραπείας.

Στη δοκιμή συμμετείχαν 75 ασθενείς και την 91η μέρα:

το 84% των ασθενών κέρδισε τουλάχιστον μία γραμμή κοντινής όρασης,το 53% δύο ή περισσότερες γραμμές,το 22% τρεις γραμμές καιτο 12% τέσσερις γραμμές χωρίς την παραμικρή απώλεια της μακρινής διορθωμένης όρασης.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες,

δεν παρατηρήθηκαν σημαντικά ανεπιθύμητα συμβάντα και όλοι οι ασθενείς ολοκλήρωσαν την κλινική δοκιμή και δεν αποχώρησαν από τη μελέτη εξ αιτίας οιασδήποτε παρενέργειας ή δυσανεξίας.

Η φαρμακευτική ουσία είναι μια σύνθετη χημική ένωση η οποία χορηγείται τοπικά υπό μορφή σταγόνων/κολλυρίου και μπορεί να αυξήσει την απολεσθείσα ευκαμπτότητα του φυσικού κρυσταλλικού φακού σε ασθενείς με πρεσβυωπία.

Πρόκειται για την πρώτη τοπική θεραπεία κατά της πρεσβυωπίας η οποία στοχεύει στην επαναφορά των φυσικών ιδιοτήτων του φυσικού κρυσταλλοειδούς φακού, ο οποίος με την πάροδο της ηλικίας καθίσταται σκληρότερος και λιγότερο εύκαμπτος. Παράλληλα, αλλάζει και η εσωτερική του δομή, διαδικασία που είναι υπεύθυνη για την δημιουργία και του καταρράκτη.

Ο Βασίλειος Κοζομπόλης, καθηγητής Οφθαλμολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και επιστημονικός υπεύθυνος του Οφθαλμολογικού Κέντρου Γλαυκώματος & Laser Αθηνών, σημείωσε απ’ την πλευρά του ότι η νέα θεραπεία γεννά σημαντικές ελπίδες για την αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας, η οποία αποτελεί το άγιο δισκοπότηρο της οφθαλμολογίας, αλλά και του καταρράκτη. «Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά αλλά απαιτούνται περισσότερες κλινικές δοκιμές για να πιστοποιηθεί η ουσιαστική αποτελεσματικότητα αυτής της νέας θεραπευτικής πρότασης και η συνεισφορά της στην καθημερινή κλινική πράξη. Ωστόσο, φαίνεται ότι έγινε το πρώτο βήμα και οι δυο αυτές οφθαλμολογικές παθήσεις σύντομα ίσως είναι κλινικά αντιμετωπίσιμες».

The post Επαναστατική θεραπεία υπόσχεται αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας και του καταρράκτη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα