Ξεκίνησε η διαδικασία εκκένωσης της Ειδομένης (Photos & Video)

07:58 24/5/2016 - Πηγή: iPop

Ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης στην Ειδομένη η διαδικασία εκκένωσης του άτυπου καταυλισμού και η μεταφορά των προσφύγων και των μεταναστών σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

It's happening now: The #Idomeni evacuation begins. Many people start leaving. Hope it will stay calm. will update pic.twitter.com/bxL4zIhi0p

David

Lohmueller (@DavidLohmueller) May 24, 2016

Στο σημείο βρίσκονται τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους εγκλωβισμένους ανθρώπους στα κέντρα φιλοξενίας της βόρειας Ελλάδας, με την τριγύρω περιοχή να έχει αποκλειστεί, ενώ από το βράδυ της Δευτέρας ζητήθηκε από δημοσιογράφους κι αλληλέγγυους να απομακρυνθούν.

Ήδη τέσσερα λεωφορεία γεμάτα πρόσφυγες αναχώρησαν το πρωί.

The first two busses with #refugeesGr are leaving the #idomeni pic.twitter.com/UN72ZnaS6F

— DimitrisLampropoulos (@LampDim) May 24, 2016

Σημειώνεται ότι στην επιχείρηση συμμετέχουν αστυνομικές δυνάμεις από την Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία όπως επίσης και διμοιρίες των ΜΑΤ που μετακινήθηκαν από την Αττική.

Η επιχείρηση θα διαρκέσει πιθανώς μέρες, ενώ έχει ξεκαθαριστεί ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί βία, απλώς θα προσπαθήσουν να πείσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να μεταφερθούν στα κέντρα με στόχο να κάνουν αίτηση για άσυλο και για ένταξη στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης.

Ο κ. Κυρίτσης διαβεβαίωσε τη Δευτέρα μιλώντας στην εκπομπή Live U της Πόπης Τσαπανίδου ότι η εκκένωση του καταυλισμού της Ειδομένης δεν θα είναι μια αστυνομική επιχείρηση-σκούπα, τονίζοντας πως είναι ανάγκη να αδειάσει τώρα ο καταυλισμός, διότι δεν είναι καθόλου ευχάριστο το καλοκαίρι στην ύπαιθρο στην Ελλάδα.

Ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η εκκένωση θα γίνει χωρίς προβλήματα, ενώ διαβεβαίωσε πως υπάρχουν δομές για να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες.

Τόνισε πως υπάρχουν ήδη 6.500 θέσεις στους οργανωμένους χώρους φιλοξενίας, ενώ οι πρόσφυγες στην Ειδομένη αυτή τη στιγμή είναι 8.500.

Photo: Nick Paleologos/ SOOC

The post Ξεκίνησε η διαδικασία εκκένωσης της Ειδομένης (Photos & Video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα