ΟΗΕ: Ο ISIS ριζώνει στην κοινωνία και εξαπλώνεται σαν καρκίνος

19:28 8/4/2016 - Πηγή: iPop

Έδαφος για να ριζώσουν στη κοινωνία εξτρεμιστικές οργανώσεις όπως ο ISIS δίνει η συριακή σύγκρουση, ήταν η άποψη που εξέφρασε ο γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν από τη Γενεύη.

Πιο συγκεκριμένα, ο γ.γ. του ΟΗΕ δήλωσε:

Αποτελεί ιδανικό έδαφος για εξτρεμιστές και τρομοκράτες να ριζώσουν στην κοινωνία. Τώρα το Ισλαμικό Κράτος και όλοι οι εξτρεμιστές εξαπλώνονται σαν καρκίνος

σε όλο τον κόσμο

Οι δηλώσεις του Μπαν Κι Μουν έγιναν στο πλαίσιο της Διεθνούς Συνόδου, στην οποία συμμετείχαν 30 Υπουργοί και Υφυπουργοί.

Ο γ.γ. του ΟΗΕ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης των τρομοκρατικών οργανώσεων. [Τα στοιχεία δείχνουν ότι η ασφάλεια και οι στρατιωτικές επιχειρήσεις δεν μπορούν να νικήσουν μόνες τους αυτή τη μάστιγα».

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Γενάρη ο Μπαν Κι Μουν ζήτησε από χώρες όλου του κόσμου να ξεκινήσουν την εφαρμογή στρατηγικών βάσει ενός σχεδίου δράσης που είχα παρουσιάσει με 79 προτάσεις. Οι προτάσεις περιελάμβαναν ενίσχυση της παιδείας για τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και αντιμετώπιση του προσηλυτισμού νέων ανθρώπων που είναι απογοητευμένοι από εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Ακόμα είχε κάνει έκκληση στις χώρες να ζητήσουν από πολίτες που είχαν ενταχθεί σε τέτοιες ομάδες να επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους, δίνοντάς τους ευκαιρίες για εκπαίδευση και απασχόληση, ενώ είχε ζητήσει από τους ηγέτες να βρουν τρόπους μέσω των social media να αναχαιτίσουν τα μηνύματα τζιχαντιστών.

Ο ΥΠΕΞ του Βελγίου δήλωσε:

Πρέπει να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση προκειμένου η μάχη που διεξάγουμε εναντίον της τρομοκρατίας να σέβεται την ελευθερία της έκφρασης, την ελευθερίας των πολιτών. Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν είναι μονάχα ένας αποτελεσματικός τρόπος να πολεμήσουμε εναντίον της τρομοκρατίας, όμως είναι επιπλέον ένας τρόπος ώστε να μην υποχωρήσουμε μπροστά στους τρομοκράτες, να μην τους επιτρέψουμε να κερδίσουν έδαφος

Ο ΥΠΕΞ της Ελβετίας σημείωσε, τέλος, από την πλευρά του ότι: «Η πρόληψη του βίαιου εξτρεμισμού συνίσταται στην ενίσχυση της διάδοσης του κράτους Δικαίου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην περίπτωση των ένοπλων συρράξεων, του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου».

The post ΟΗΕ: Ο ISIS ριζώνει στην κοινωνία και εξαπλώνεται σαν καρκίνος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα