ΟΗΕ: Ακόμα μια αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Συρία

08:05 19/1/2016 - Πηγή: iPop

Έφθασε ακόμα μία, η τρίτη κατά σειρά, αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στις πολιορκημένες πόλεις της Συρίας, ανάμεσα στις οποίες και η Madaya, όπως ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.

Οι παραδόσεις έγιναν στο Ζαμπαντάνι και την Madaya και στα χωριά Φούα και Καφράγια.

Καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα περιελάμβανε η βοήθεια που απεστάλη.

Οι ομάδες που ήθελαν να αξιολογήσουν την κατάσταση που επικρατεί στα χωριά, δεν μπόρεσαν να εισέλθουν και τόνισαν:

«Η κοινή ομάδα αναγκάστηκε να αναβάλει την αποστολή

στη Φούα και τημ Καφράγια μετά από λήψη αναφορών από ένοπλες ομάδες ότι χρειαζόταν περισσότερος χρόνος για να ολοκληρώσουν τις προετοιμασίες ασφάλειας σε περιοχές υπό τον έλεγχό τους».

Στην πολιορκημένη Madaya δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την ασιτία, ανάμεσα στους οποίους και πολλά παιδιά.

Δύο κομβόι με εφόδια παραδόθηκαν μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα στην συριακή πόλη που είναι υπό κατάληψη, ενώ ο ΟΗΕ ανέφερε πως ακόμα ένα κομβόι αποκλείστηκε από φιλοκυβερνητικές δυνάμεις και αντάρτες.

Εκπρόσωπος της UNICEF κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου είπε πως 25 παιδιά κάτω των 5 ετών βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση, ενώ τα 22 από αυτά εμφάνισαν σημάδια μέτριας έως και σοβαρής μορφής υποσιτισμού.

Εκπρόσωπος από τα Παιδικά Χωριά SOS περιέγραψε την άθλια κατάσταση των υποσιτισμένων:

«Όλοι φαίνονταν χλωμοί και αδύνατοι. Μπορούσαν μετά βίας να μιλήσουν ή να περπατήσουν, τα δόντια τους ήταν μαύρα, τα ούλα τους αιμορραγούσαν, και έχουν πολλά προβλήματα υγείας».

«Επιβιώνουν τρώγοντας γρασίδι, ενώ μερικές οικογένειες έχουν αναφέρει πως τρώνε γάτες. Πολλοί άνθρωποι, επίσης, δίνουν στα παιδιά τους υπνωτικά χάπια, επειδή δεν μπορούν να σταματήσουν να κλαίνε από την πείνα, και δεν έχουν τίποτα να τους ταΐσουν».

The post ΟΗΕ: Ακόμα μια αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Συρία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα