Οι ζωές των Legends 2004 μετά το θρίαμβο της Πορτογαλίας

16:35 4/7/2019 - Πηγή: iPop

Σαν σήμερα, στις 4 Ιουλίου το 2004, ο ελληνικός αθλητισμός έζησε την καλύτερη του στιγμή, με την Εθνική Ελλάδος να κατακτά το Euro και να βγάζει τους Έλληνες στους δρόμους για ανεξάντλητα πανηγύρια. Τι κάνουν, όμως, οι θρύλοι της Εθνικής του 2004, μετά τον θρίαμβο τους στα γήπεδα της Πορτογαλίας;

Αντώνης Νικοπολίδης:

Ο φύλακας άγγελος των γκολπόστ της Εθνικής μας ομάδας! Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας μετά την κατάκτηση του EURO 2004, όντας και σε νεαρή ηλικία εξακολούθησε να παίζει ποδόσφαιρο

στην ομάδα του Ολυμπιακού. Οκτώ χρόνια αργότερα σταμάτησε την ποδοσφαιρική του καριέρα, ωστόσο δεν απομακρύνθηκε από το ποδόσφαιρο. Ανέλαβε καθήκοντα βοηθού προπονητή στον Ολυμπιακό, δίπλα στους Λεονάρντο Ζαρντίμ και Μίτσελ. Το 2015, αφού έλυσε την συνεργασία του με την ομάδα του Πειραιά έγινε ομοσπονδιακός τεχνικός στην ομάδα των Ελπίδων στην οποία παρέμεινε μέχρι τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.

Γιούρκας Σεϊταρίδης:

Ο Γιούρκας με τη Lamborghini του! Μετά το θρίαμβο του 2004, έφυγε από τον Παναθηναϊκό και ταξίδεψε στην Ισπανία για να πάρει μεταγραφή στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Έμεινε στο εξωτερικό για αρκετά χρόνια, ξαναγύρισε στην Ελλάδα, όπου και σταμάτησε την καριέρα του. Ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις και άνοιξε γνωστό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας. Κατέβηκε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, στις περασμένες εκλογές με το συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη, αποσπώντας 2.614 ψήφους.

Τραϊανός Δέλλας:

Ο Κολοσσός της Ελλάδας, που με το γκολ του έστειλε την χώρα μας στον τελικό της Λισαβόνας! Ο «Τράι», όπως τον αποκαλούν οι φίλοι και συμπαίκτες του, μετά την απόσυρσή του από το ποδόσφαιρο, ασχολήθηκε με την προπονητική. Πρώτη πρόκληση, για τον ίδιο, αποτέλεσε ο Παναιτωλικός από τον οποίο έφυγε, αναλαμβάνοντας το «τιμόνι» των ΑΕΚ και Ατρομήτου.

Άγγελος Μπασινάς:

Η επιτυχία του 2004, έδωσε και σε αυτόν τη δυνατότητα να φύγει από την Ελλάδα και να πάρει μεταγραφή σε ομάδα του εξωτερικού. Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2011. Ασχολήθηκε με την Εθνική ομάδα, με αποτέλεσμα τον Νοέμβριο του 2018 να αναλαμβάνει καθήκοντα τεχνικού διευθυντή, στο πλευρό του Άγγελου Ανατασίαδη.

Θοδωρής Ζαγοράκης:

Ο αρχηγός της Εθνικής και ο πολυτιμότερος παίκτης του Euro 2004. Δεκαπέντε χρόνια, μετά το «θαύμα» της Πορτογαλίας, ο «Ζαγόρ» ασχολείται με την πολιτική. Είναι ευρωβουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, εκπροσωπώντας τη χώρα μας, στα έδρανα του Ευρωκοινοβούλιου, από το 2014 μέχρι σήμερα.

Στέλιος Γιαννακόπουλος:

Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του θητείας, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος κινήθηκε στα μονοπάτια της προπονητικής. Το 2012 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Πανηλειακού και τέσσερα χρόνια μετά έγινε προπονητής της Κηφισιάς. Πλέον βρίσκεται σε περίοπτη θέση στην Εθνική Ελλάδος, όντας άμεσος συνεργάτης του ομοσπονδιακού τεχνικού.

Άγγελος Χαριστέας:

Ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής στο Euro 2004 και ο μοναδικός σκόρερ στον τελικό της 4ης Ιουλίου. Σήμερα, ακολουθεί καριέρα ατζέντη, εκπροσωπώντας τον Αποστόλη Βέλλιο. Πρόσφατα, με τον συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα, εκλέχθηκε περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας. Διατηρεί bar-restaurant στο Άμστερνταμ, ενώ η οικογένεια του ζει μόνιμα στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας, με τον ίδιο να κάνει τακτικά ταξίδια, από Ελλάδα για Ολλανδία και αντίστροφα.

Τάκης Φύσσας:

Μετά το τέλος της καριέρας του, δεν σταμάτησε να βρίσκεται στο χώρο του αθλητισμού και πιο συγκεκριμένα στο ποδόσφαιρο. Έχει αναλάβει καθήκοντα τεχνικού διευθυντή, στις Εθνικές ομάδες Ανδρών και Ελπίδων, αλλά και στον Παναθηναϊκό. Στις περασμένες βουλευτικές εκλογές έθεσε υποψηφιότητα στην περιφέρεια Α’ Ανατολικής Αττικής με τη Νέα Δημοκρατία.

Ζήσης Βρύζας:

Η πορεία του, μετά το έπος του 2004, τέλεσε χρέη τεχνικού διευθυντή στον ΠΑΟΚ, όπου έγινε και πρόεδρος του. Από το 2010 και έπειτα, μπήκε στις τάξεις τις Εθνικής ομάδας ως τεχνικός διευθυντής στο πλάι του Φερνάντο Σάντος, θέση από την οποία αποχώρησε με την έλευση του Κλαούντιο Ρανιέρι.

Μιχάλης Καψής:

Φύλακας στην άμυνα, φύλακας και στις πυρκαγιές. Από τους πιο ήπιους χαρακτήρες της Εθνικής, και από τους λίγους που άφησαν συνειδητά το χώρο του ποδοσφαίρου, μετά το τέλος της καριέρας του. Ανήκει στο πυροσβεστικό σώμα, ασκώντας κανονικά τα καθήκοντά του.

Γιώργος Καραγκούνης:

Ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές με τη «γαλανόλευκη»! Όπως και πολλοί «θρύλοι» της Εθνικής μας, ασχολήθηκε με τη Εθνική, αναλαμβάνοντας καθήκοντα Διευθυντής Ποδοσφαίρου των εθνικών ομάδων. Την περίοδο αυτή, είναι μέλος των Legends της Ίντερ και τους ακολουθεί στις φιλανθρωπικές τους ενέργειες και στους αγώνες που διοργανώνουν.

Ντέμης Νικολαϊδης:

Σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο και μετά από λίγο χρονικό διάστημα «κρέμασε» τα παπούτσια του. Βρέθηκε στην προεδρία της ΑΕΚ, μέχρι το 2008. Σήμερα, τον συναντάμε στην βραδινή εκπομπή του OPEN, Total Football, που μαζί με τους Κώστα Κατσουράνη και Αλέκη Σπυρόπουλο σχολιάζουν την αθλητική επικαιρότητα.

Κώστας Κατσουράνης:

Σταμάτησε το 2015 την ποδοσφαιρική του καριέρα. Όπως αναφέραμε παραπάνω, τον συναντάμε κι αυτόν στο OPEN, ως συμπαρουσιαστή του Ντέμη Νικολαϊδη στην εκπομπή Total Football. Είναι μέτοχος της ΠΑΕ Παναχαϊκής, για την οποία υπήρξε και τεχνικός διευθυντής.

Βασίλης Τσιάρτας:

Μετά την απόσυρσή του, το 2007, ασχολήθηκε με την προπονητική. Είναι κάτοχος του διπλώματος UEFA Pro, ενώ τελεί χρέη ατζέντη. Βρίσκεται ενεργά στον χώρο του ποδοσφαίρου, παρόλα αυτά δεν αποτελεί μέλος κάποιου συλλόγου.

Δημήτρης Παπαδόπουλος:

Είναι από τα μέλη των Legends 2004, ο οποίος σταμάτησε πιο αργά από όλους την ποδοσφαιρική του καριέρα. Κάνοντας γνωστή την απόσυρσή του από το ποδόσφαιρο το 2017, παρακολούθησε τα σεμινάρια της UEFA για την απόκτηση του διπλώματος τεχνικού διευθυντή και προπονητή. Προς τον παρόν δεν είναι μέλος κάποιας ομάδας.

Το άρθρο Οι ζωές των Legends 2004 μετά το θρίαμβο της Πορτογαλίας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα