Οι τελευταίες εξελίξεις από το πύρινο μέτωπο στη Βούλα

11:44 5/6/2022 - Πηγή: iPop

Καλύτερη εικόνα δείχνει να έχει σήμερα 05/06 το πύρινο μέτωπο που ξεκίνησε από την Άνω Γλυφάδα αλλά εξαπλώθηκε γρήγορα σε Βούλα και Βάρη, καθώς η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση.

Μπήκε καπνός από φωτιά στα μάτια σου; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση: Αναλυτικά η ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, σήμερα 05/06, λίγο πριν τις 7:00 το πρωί, «η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εχθές 04/06 στην Γλυφάδα Αττικής είναι σε ύφεση. Οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύθηκαν με Πυροσβέστες, οχήματα και πεζοπόρα τμήματα από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου,

Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας».

Συνολικά επιχειρούν, 283 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», ομάδα Σ.μη.Ε.Α., 2 Α/Φ και 2 Ε/Π εκ των οποίων το ένα (1) ως συντονιστικό.

Συνδρομή παρέχουν, η ΕΛ.ΑΣ. με 100 αστυνομικούς και 38 οχήματα, μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών και εθελοντικών πυροσβεστικών οχημάτων, καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Αττικής και σε μερική επιφυλακή το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας.

Σε ύφεση η #πυρκαγιά στη Γλυφάδα Αττικής https://t.co/JI9tp6nJ2k

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 5, 2022 Πώς ξεκίνησε η φωτιά

Η φωτιά ξέσπασε αρχικά σε έκταση με ξηρά χόρτα, στο τέρμα της οδού Μετσόβου, στην περιοχή Πουρνάρι, στην Άνω Γλυφάδα και σύντομα εξαπλώθηκε προς το βουνό και την Άνω Βούλα. Οι πρώτες φλόγες που εμφανίστηκαν στη 13:00 το μεσημέρι, δεν περιορίστηκαν εγκαίρως από την Πυροσβεστική και με ταχύτητα κινήθηκαν από την Άνω Γλυφάδα προς τον ορεινό όγκο πάνω από το Πανόραμα.

«Εξαιτίας των βόρειων, βορειοανατολικών ισχυρών ανέμων, που οι ριπές τους έφτασαν τα 8 μποφόρ, η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις και κατευθύνθηκε προς τον αστικό ιστό. Γι’ αυτό, μέσω του το 112 αποστείλαμε μήνυμα στις 16:20 στους κατοίκους της άνω Βούλας προκειμένου να απομακρυνθούν προς ασφαλές σημείο», ανέφερε χαρακτηριστικά στην έκτακτη ενημέρωση, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί στον ανθρώπινο οργανισμό η έκθεση σε πυρκαγιά

Οι εκκενώσεις που πραγματοποιήθηκαν

Η Πολιτική Προστασία μετά από εισηγήσεις της Πυροσβεστικής ενεργοποίησε χθες 04/06 στις 16:20 το «112» και κάλεσε τους κατοίκους να εκκενώσουν την Άνω Βούλα και να κατευθυνθούν άμεσα προς την Πλατεία Άλσους.

Παράλληλα, δυνάμεις της αστυνομίας που βοηθούσαν στην όλη προσπάθεια, ανταποκρίθηκαν σε δεκάδες κλήσεις του Κέντρου Άμεσης Δράσης και πραγματοποίησαν τουλάχιστον 19 απεγκλωβισμούς ατόμων και 2 ζώων.

Πώς να σώσεις και να κρατήσεις ασφαλές το κατοικίδιό σου σε περίπτωση πυρκαγιάς

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Οι τελευταίες εξελίξεις από το πύρινο μέτωπο στη Βούλα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα