Οι καθημερινές συνήθειες που σου «ρουφάνε» την ενέργεια

12:53 8/4/2017 - Πηγή: iPop

Η έλλειψη ύπνου δεν είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν έχεις αρκετή ενέργεια! Μικρά πράγματα που κάνεις χωρίς να το καταλαβαίνεις, μειώνουν την ενέργεια σου συνεχώς. Διάβασε παρακάτω, ορισμένες συνήθειες που έχεις οι οποίες σε εξαντλούν σωματικά και προσπάθησε να τις ελαττώσεις.

Παρακάτω ορισμένες συνήθειες οι οποίες μπορούν να σε κουράσουν:Δεν κάνεις την γυμναστική σου γιατί είσαι κουρασμένος.

Το να μην εξασκείσαι γιατί νιώθεις κουρασμένος, στην κυριολεξία δρα εναντίον σου. Σε μία έρευνα που έγινε στην Σουηδία, άνθρωποι οι οποίοι γυμνάζονταν ενώ ήταν κουρασμένοι 3 φορές την εβδομάδα

για 20 λεπτά, είπαν ότι ένιωθαν πιο ενεργοί και λιγότερο κουρασμένοι μετά από 6 εβδομάδες. Οι συνηθισμένες ασκήσεις ενισχύουν, την δύναμη και την διάρκεια σου.

Δεν πίνεις αρκετό νερό.

Όταν είσαι αφυδατωμένος, καταναλώνεις περισσότερη ενέργεια σύμφωνα με έρευνες. Η αφυδάτωση προκαλεί μείωση στην πίεση του αίματος, που κάνει το αίμα πιο παχύ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η καρδιά σου να είναι λιγότερο αποτελεσματική, μειώνοντας την ταχύτητα με την οποία το οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά φθάνουν στους μυς και τα όργανά σου.

Είσαι τελειομανής.

Η επιθυμία σου να είσαι τέλειος, που μεταξύ μας είναι ακατόρθωτο γιατί κανείς δεν είναι τέλειος, σε εξαντλεί σωματικά και ψυχικά. Βάζεις στόχους τους οποίους δεν γίνεται να καταφέρεις, και στο τέλος της ημέρας νιώθεις κουρασμένος και η αυτοεκτίμηση σου έχει μειωθεί.

Δεν τρως πρωινό.

Το φαγητό που τρως, είναι η ενέργεια που έχεις στην διάρκεια της μέρας σου καθώς και κατά την διάρκεια του ύπνου σου. Οπότε όταν ξυπνάς το πρωί πρέπει να αναπληρώσεις την ενέργεια που έχασες ενώ κοιμόσουν, με πρωινό.

Τρως πολύ junk food.

Tα φαγητά που περιέχουν ζάχαρη και υδατάνθρακες, σε κουράζουν κατά την διάρκεια της ημέρας κάτι το οποίο μπορείς μόνη σου να διορθώσεις ισορροπώντας την ζάχαρη που καταναλώνεις στα γεύματα σου.

Δεν μπορείς να πεις όχι.

Οι άνθρωποι που θέλουν να ευχαριστούν τους άλλους συχνά έρχονται στα όρια τους, καθώς είναι πολύ εξαντλημένοι. Είτε πρόκειται για τον προπονητή της ομάδας σου που σου ζητάει να φτιάξεις μπισκότα για την ομάδα είτε για το αφεντικό σου που σου ζητάει να δουλέψεις Σάββατο, πες όχι. Φώναξε το δυνατά.

Δουλεύεις στις διακοπές.

Το να τσεκάρεις τα e-email σου ενώ πρέπει να ξεκουράζεσαι δίπλα από την πισίνα καίει ενέργεια σύμφωνα με έρευνες. Η ξεκούραση και τα διαλείμματα σε βοηθάνε να επιστρέψεις στην δουλειά πιο παραγωγικός από πριν.

The post Οι καθημερινές συνήθειες που σου «ρουφάνε» την ενέργεια appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα