Οι ιατρικές εξετάσεις που πρέπει να κάνεις κάθε χρόνο!

14:33 16/2/2020 - Πηγή: iPop

Ξέρεις ότι πρέπει κάθε χρόνο να κάνεις ιατρικές εξετάσεις για το καλό της υγείας σου; Όχι, δεν είναι περιττές. Πρέπει να γίνονται κάθε χρόνο. 

Μπορεί να νιώθεις υγιής και γεμάτη ευεξία, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείς να παραλείπεις τις εξετάσεις που αφορούν την υγεία σου. Πρέπει κάθε χρόνο να κάνεις ιατρικές εξετάσεις για την καλύτερη πρόληψη. Άλλωστε, όπως λένε, πρέπει να προσέχεις για να έχεις και η υγεία είναι ο τομέας που πρέπει να δώσεις όλη σου την προσοχή.

Ποιες ιατρικές εξετάσεις πρέπει να κάνεις
κάθε χρόνο;Γενικό check up

Το ετήσιο check up είναι απαραίτητο. Οι γενική αίματος, ο έλεγχος των καρδιακών παλμών, η γενική ούρων και ο έλεγχος της πίεσης και του σωματικού βάρους είναι εξετάσεις που μπορούν να δείξουν αν πρέπει να δώσεις κάπου προσοχή.

Κολπικός έλεγχος και τεστ ΠΑΠ

Πολλές γυναίκες αμελούν να πηγαίνουν κάθε χρόνο στο γυναικολόγο, όμως αναμφίβολα είναι απαραίτητος. Το τεστ ΠΑΠ και ο κολπικός έλεγχος συνήθως πάνε μαζί κι είναι οι εξετάσεις που καμία γυναίκα δεν πρέπει να ξεχνά να κάνει κάθε χρόνο. Φυσικά, αν ο γιατρός το θεωρεί απαραίτητο η επίσκεψη στον γυναικολόγο θα μπορούσε να είναι και πιο τακτική. Ανεξάρτητα με την ηλικία σου, το τεστ ΠΑΠ είναι απαραίτητο για να διαγνωστεί το νωρίτερο οποιοδήποτε πιθανό πρόβλημα ή κάτι περίεργο στην περιοχή του κόλπου. Ο εντοπισμός του ιού HPV και οι πρόωρες ενδείξεις καρκίνου στη μήτρα είναι δύο καλοί λόγοι για την ετήσια επίσκεψή σου στο γυναικολόγο, αλλά πέρα από αυτούς οφείλεις να φροντίζεις την υγεία του κόλπου σου.

Με αυτόν τον τρόπο θα προετοιμαστείς για την επόμενη επίσκεψή σου στο γυναικολόγο!

Στοματικός έλεγχος

Τι κι αν έκανες πέρυσι καθαρισμό, αυτό δεν σημαίνει ότι φέτος δεν θα πας στον οδοντίατρο. Το να προλάβεις παθήσεις των δοντιών που θα σου προκαλέσουν στο μέλλον πολύ πόνο και δυσοσμία δεν είναι ασήμαντο. Καλύτερα να πηγαίνεις τουλάχιστον μία φορά το χρόνο στον οδοντίατρο και να μην έχεις κανένα θέμα, παρά να σου προκύψει κάτι στο μέλλον και να το καταλάβεις επειδή μια μέρα ξύπνησες με απίστευτο πόνο.

Δερματικός έλεγχος

Πολλοί άνθρωποι παρεξηγούν την επίσκεψη στο δερματολόγο. Κι όμως είναι απαραίτητη κάθε χρόνο. Οποιοδήποτε καινούργιο, μικρό ή μεγάλο, περίεργο και ασυνήθιστο σημάδι δεις στο σώμα σου είναι καλό να το δείχνεις στον δερματολόγο σου, όπως και κάθε νέα ελιά που παρατηρείς επάνω σου. Ειδικά αν περνάς πολλή ώρα κάτω από τον ήλιο και καίγεσαι, ο δερματολόγος θα ελέγξει την υγεία του δέρματός σου, πράγμα που φυσικά εσύ δεν μπορείς να κάνεις χωρίς να είσαι ειδικός.

Διάβασε ακόμα:

Κάθε πότε πρέπει να κάνεις εξετάσεις αίματος και τι δείχνουν; Όσα πρέπει να ξέρεις!

Photos: Pexels

Το άρθρο Οι ιατρικές εξετάσεις που πρέπει να κάνεις κάθε χρόνο! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα