Οι φοβίες που μπορεί να έχει ένας άντρας γύρω απ’ το σεξ

09:01 30/10/2020 - Πηγή: iPop

Μπορεί να ανήκεις στο ισχυρό φύλο, πράγμα που σημαίνει ότι λειτουργείς ως κυνηγός όσον αφορά το σεξ. Έχεις σκεφτεί όμως ότι παρά την επιτυχία που μπορεί να έχεις στο γυναικείο φύλο, βαθιά μέσα σου είναι πιθανό να βασανίζεσαι από ορισμένες φοβίες σχετικά με το σεξ, οι οποίες μπορεί να σου προκαλέσουν μέχρι και σεξουαλικές δυσλειτουργίες;

3 φοβίες σχετικά με το σεξ που μπορεί να έχει ένας άντραςΦοβάσαι για τις επιδόσεις σου

Συμβαίνει συχνά ειδικά στους πιο νεαρούς άντρες που βρίσκονται στο ξεκίνημα της ερωτικής τους ζωής να ανησυχούν έντονα για τη σεξουαλική τους εικόνα ή για το αν θα καταφέρουν να ικανοποιήσουν ερωτικά τη σύντροφο ή ερωμένη τους. Τα λανθασμένα πρότυπα που περνούν οι ερωτικές ταινίες στις νεαρές ηλικίες μπορεί να προκαλέσουν αυτήν τη φοβία ή να την κάνουν πιο έντονη αν ήδη υπάρχει. Ο φόβος των επιδόσεων μπορεί να προκύπτει και μέσα από συζητήσεις που κάνεις με τους φίλους σου, ειδικά όταν κάποιος από αυτούς υπερηφανεύεται για το πόσο πολύ ικανοποιεί τη σύντροφό του σεξουαλικά.

Τι μπορεί να συμβαίνει όταν ένας άντρας αποφεύγει το σεξ;

Αν δεν είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου, όλα αυτά μπορεί να έχουν σαν αποτέλεσμα να αρχίζεις να αμφιβάλλεις για τις δικές σου επιδόσεις. Μπορεί να πιάσεις τον εαυτό σου να δημιουργεί σιγά σιγά υπέρμετρες προσδοκίες για τον σεξουαλικό σου ρόλο και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας άντρας, τα οποία σχετίζονται με την ερωτική του συμπεριφορά. Έτσι, αντί να παίρνεις κουράγιο αρχίζεις να αγχώνεσαι και να αποκτάς ανασφάλειες με αρνητικές επιπτώσεις στη σεξουαλική σου λειτουργία.

Διάβασε τη συνέχεια στο mensarena.gr

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Οι φοβίες που μπορεί να έχει ένας άντρας γύρω απ’ το σεξ εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα