Διέφυγε τον κίνδυνο η Ελληνίδα φοιτήτρια – Νοσηλεύεται στην Βαρκελώνη σε σταθερή κατάσταση

16:52 21/3/2016 - Πηγή: iPop

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται η Ελληνίδα φοιτήτρια Erasmus, η οποία επέβαινε στο μοιραίο λεωφορείο, το οποίο ανετράπη την Κυριακή στην Ισπανία.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iPop.gr, η Ευαγγελία Κολόμβου, διέφυγε τον κίνδυνο και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Βαλεμπρόν της Βαρκελώνης σε σταθερή κατάσταση. Επισημαίνεται πως ελληνικό υπουργείο Παιδείας, βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με τη μητέρα της Ελληνίδας φοιτήτριας, η οποία επιβεβαιώνει πως η κοπέλα, έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Στο μεταξύ, στη δημοσιότητα δόθηκαν οι εθνικότητες των δεκατριών κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο ατύχημα που συγκλόνισε τον κόσμο.

Από που ήταν οι 13 κοπέλες οι οποίες έχασαν τη ζωή τους;7 Ιταλίδες2 ΓερμανίδεςΜια ΑυστριακήΜια ΓαλλίδαΜια ΡουμάναΜια κοπέλα από το Ουζμπεκιστάν

Όπως επιβεβαίωσε ο Ισπανός επικεφαλής της διεύθυνσης Εσωτερικών της Καταλονίας, Ζόρντι Ζανέ, οι ηλικίες των θυμάτων είναι από 19 – 25 χρόνων.

Ο επικεφαλής της διεύθυνσης Εσωτερικών της Καταλονίας τόνισε επίσης πως «μερικές δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας» και πρόσθεσε: «έχασαν τη ζωή τους όταν συνεθλίβησαν ανάμεσα στο τουριστικό λεωφορείο και το οδόστρωμα».

Σύμφωνα με τον Ζόρντι Ζανέ, «οι τραυματίες ανέρχονται σε 34» αλλά δεν δέχτηκε να πει πόσοι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση τονίζοντας μόνο πως:

Ένα από τα πρόσωπα που ήταν σε κρίσιμη κατάσταση, βρίσκεται τώρα σε σοβαρή κατάσταση

Να τονισθεί πως έξι οικογένειες από την Ιταλία έφθασαν την Δευτέρα στην Τορτόσα για να βοηθήσουν στην ταυτοποίηση των θυμάτων.

Να σημειωθεί πως η φοιτήτρια, Ευαγγελία Κολόμβου, νοσηλεύεται από την Κυριακή στο Βαλεμπρόν της Βαρκελώνης, ενώ η οικογένεια της βρίσκεται ήδη στο πλευρό της.

Επίσης, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Έρευνα και Θρησκευμάτων, Σία Αναγνωστοπούλου, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ελληνική Πρεσβεία στη Μαδρίτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, ο δεύτερος Έλληνας που επίσης επέβαινε στο μοιραίο λεωφορείο είναι είναι καλά στην υγεία του.

Όπως επιβεβαιώνουν οι τελευταίες πληροφορίες, ανθρώπινο λάθος φαίνεται πως προκάλεσε την τραγωδία με το πούλμαν στην Ισπανία, το οποίο μετέφερε φοιτητές του Erasmus.

Οι ισπανικές αρχές καταλήγουν σ’ αυτό το συμπέρασμα, λέγοντας μάλιστα πως υπάρχει ενδεχόμενο ο οδηγός να αποκοιμήθηκε κι έτσι να σημειώθηκε το δυστύχημα.

photo:bbc.com

The post Διέφυγε τον κίνδυνο η Ελληνίδα φοιτήτρια – Νοσηλεύεται στην Βαρκελώνη σε σταθερή κατάσταση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα