Οι εργοδότες είπαν ναι στην Κυβέρνηση

15:17 7/1/2016 - Πηγή: iPop

Μια μικρή και παράλληλα λογική αύξηση των εισφορών δέχτηκαν οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών φορέων οι οποίοι συναντήθηκαν με τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου, την Πέμπτη, λέγοντας έτσι ναι στην Κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα αφού οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων δέχτηκαν την κυβερνητική πρόταση, για χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος μέσω μιας λογικής αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη βιωσιμότητα

της κοινωνικής ασφάλισης.

Πώς θα γίνει η αύξηση των εισφορών;

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να γίνει σε τρεις δόσεις.

Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας όταν τους υποδέχτηκε στο Μαξίμου;

Έχουμε ευθύνη και η κυβέρνηση και οι φορείς της παραγωγικής δραστηριότητας του τόπου να βρούμε τις βέλτιστες εκείνες επιλογές που θα διασφαλίσουν την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που το χρωστάμε στις επόμενες γενιές.

Και πρόσθεσε:

Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από σημαντικές αποφάσεις που θα οδηγήσουν στο άνοιγμα της συζήτησης για την απομείωση του χρέους, στην κατεύθυνση προς την έξοδο από την κρίση.

Αυτή η συνάντηση του Πρωθυπουργού πυροδότησε την έντονη αντίδραση του ΚΚΕ που σε σχετική του ανακοίνωση τόνισε:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αντιγράφει την άθλια τακτική και τα επιχειρήματα των κυβερνήσεων ΝΔΠΑΣΟΚ, κάθε φορά που εξαπέλυαν μια νέα επίθεση στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα.

Μάλιστα, έχει το θράσος, απευθυνόμενη στους εργοδοτικούς φορείς, να μιλάει για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού, κρύβοντας ότι κράτος, κυβερνήσεις και μεγάλο κεφάλαιο έχουν διαχρονικά ληστέψει τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει διπλά και τρίδιπλα για το ασφαλιστικό, με τη δουλειά και τον ιδρώτα τους, τις εισφορές τους, τη δυσβάσταχτη φορολογία.

Όσο για το δικαίωμα των επόμενων γενιών στη σύνταξη και ασφάλιση, το οποίο προκλητικά επικαλείται ο πρωθυπουργός, αυτό μετατρέπεται σε άπιαστο όνειρο, με βάση το σχέδιο της κυβέρνησης, που συνεχίζει και ολοκληρώνει το έγκλημα σε ασφαλιστικό και εργασιακές σχέσεις».

Κατά την διάρκεια της συνάντησης η κα Γεροβασίλη έγραψε στο twitter:

«Αποτελεί ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο η συμφωνία των κοινωνικών εταίρων για λελογισμένη αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, προκειμένου να μην μειωθούν οι συντάξεις».

Ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο η συμφωνία των κοινωνικών εταίρων για λελογισμένη αύξηση εργοδ.εισφορών προκειμένου να μη μειωθούν οι συντάξεις

— Όλγα Γεροβασίλη (@olgagerovasili) January 7, 2016

Αμέσως μετά την συνάντηση ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης είπε:

«Στο όνομα της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος, οφείλει να επιλέξει “το μη χείρον βέλτιστον»».

Και πρόσθεσε: «Η λιγότερο επώδυνη λύση και η μικρότερη μετρήσιμη επιβάρυνση, φαίνεται να είναι τελικά, η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των επικουρικών συντάξεων, συνολικά κατά μία μονάδα με επιμερισμό σε εργοδότες και εργαζόμενους και με ημερομηνία λήξης το τέλος του 2018, αλλά ουσιαστικά μέχρι την 1/1/17 και την εφαρμογή του νέου νόμου».

«Δεν είμαστε υπέρ της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ είμαστε ξεκάθαρα κατά της μείωσης των συντάξεων» επισήμανε.

The post Οι εργοδότες είπαν ναι στην Κυβέρνηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα