«Οι επιτυχίες του συριακού στρατού θα προωθήσουν την πολιτική λύση για τη Συρία»

08:53 30/3/2016 - Πηγή: iPop

Λίγα 24ωρα μετά την ανακατάληψη της Παλμύρας από τις συριακές δυνάμεις, ο Πρόεδρος της χώρας, Μπασάρ Αλ Άσαντ δίνει συνέντευξη στο Sputnik, κατά τη διάρκεια της οποία υποστηρίζει ότι οι νίκης του συριακού στρατού όχι μόνο δεν θα εμποδίσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες, αλλά θα τις προωθήσουν.

Συγκεκριμένα, ο Σύρος Πρόεδρος έκανε λόγο για το ότι «η συριακή Κυβέρνηση επιδεικνύει ευελιξία στις ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξάγονται στην Γενεύη, με στόχο να μην χαθεί η μοναδική ευκαιρία για επίλυση της συριακής κρίσης».

Η διαδικασία θα επιταχυνθεί, εκτίμησε ο κ. Άσαντ, με τις νίκες του

στρατού και τη στήριξη της Ρωσίας.

Η ρωσική αεροπορική εκστρατεία δεν άλλαξε τη θέση της συριακής Κυβέρνησης σχετικά με την πολιτική λύση, πρόσθεσε ο Σύρος Πρόεδρος.

Πήγαμε στην Γενεύη και συνεχίζουμε να επιδεικνύουμε ευελιξία. Όμως, την ίδια στιγμή, αυτές οι νίκες θα επηρεάσουν τις χώρες και τις δυνάμεις που παρεμποδίζουν την επίλυση, επειδή αυτές οι χώρες από την αρχή – η Σαουδική Αραβία, η Τουρκία, η Γαλλία και η Βρετανία – βασίζονται στην ήττα μας στο πεδίο της μάχης, ώστε να επιβάλλουν τους δικούς τους όρους στις διαπραγματεύσεις. Για αυτό το λόγο αυτές οι στρατιωτικές ενέργειες και επιτυχίες θα οδηγήσουν στην επιτάχυνση της πολιτικής επίλυσης και όχι στην παρεμπόδιση της

The post «Οι επιτυχίες του συριακού στρατού θα προωθήσουν την πολιτική λύση για τη Συρία» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα