Απεγνωσμένοι οι πρόσφυγες αντιδρούν (Video)

08:12 30/3/2016 - Πηγή: iPop

Την απόγνωσή τους για τα κλειστά σύνορα και τη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας δείχνουν οι πρόσφυγες, οι οποίοι φαίνεται πως αρχίζουν να χάνουν κάθε ελπίδα τους και ο εκνευρισμός κυριαρχεί στη συμπεριφορά τους.

Το απόγευμα της Τρίτης σε hot spot της Χίου Ιρανοί και Αφγανοί διαπληκτίστηκαν έντονα, ενώ το βράδυ σημειώθηκαν και περιστατικά με μαχαιρώματα.

Περισσότερα από 1.500 άτομα φιλοξενούνται στο κέντρο με την Αστυνομία, το Λιμενικό και τη Frontex να εκφράζουν από κοινού τις ανησυχίες τους.

Εκρηκτικό είναι το κλίμα όμως

και στην Ειδομένη με τους παραπάνω από 11.000 πρόσφυγες που παραμένουν εκεί να ζητούν το άνοιγμα των συνόρων.

Δυνάμεις των ΜΑΤ αποπειράθηκαν να ανοίξουν τη σιδηροδρομική γραμμή την Τρίτη. Οι πρόσφυγες εξαγριώθηκαν όταν οι αστυνομικοί προσήγαγαν μια ακριβίστρια και άρχισαν να πετούν πέτρες εναντίον τους.

Φυλλάδια στους πρόσφυγες στον Πειραιά

Σύσκεψη για την αποσυμφόρηση του Πειραιά πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο υπουργείο Ναυτιλίας με τα εμπλεκόμενα μέρη να αποφασίζουν να μοιράσουν φυλλάδια στους πρόσφυγες στα οποία να τους ενημερώνουν για το λόγο που είναι απαραίτητη η μεταφορά τους από το λιμάνι, αλλά και τη διαδικασία με την οποία θα γίνει η μετακίνησή τους.

5.745 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στους χώρους του ΟΛΠ σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, ενώ οι στημένες σκηνές ανέρχονται σε 1.100.

Στις 8 Απριλίου το Υπ. Άμυνας θα διενεργήσει διακήρυξη διαδικασίας διαπραγμάτευσης για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας στην περιοχή του Σκαραμαγκά, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενήσει 6.296 πρόσφυγες και μετανάστες.

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Απεγνωσμένοι οι πρόσφυγες αντιδρούν (Video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα