Οι ειδικοί ανακάλυψαν πώς θα διαρκέσει περισσότερο ένας γάμος

18:53 12/1/2020 - Πηγή: iPop

Πολλά νέα ζευγάρια που είναι έτοιμα να παντρευτούν σκέφτονται πώς θα διαρκέσει περισσότερο ένας γάμος, αφού οι σχέσεις στις μέρες μας μόνο εύκολες δεν είναι. 

Τα έξοδα του γάμου για ένα ζευγάρι είναι κάτι σημαντικό και σίγουρα πολυέξοδο. Οι περισσότεροι σήμερα ξοδεύουν υπερβολικά χρήματα για το νυφικό, τη δεξίωση και όλα όσα χρειάζονται σ’ ένα γάμο.

Μία έρευνα, όμως, εξηγεί πως το αντίθετο φέρνει το ζευγάρι πιο κοντά και σημαίνει πολλά

για το μέλλον του. Πιο συγκεκριμένα, οι καθηγητές στο Πανεπιστήμιο Emory αποφάσισαν να ελέγξουν αν υπάρχει συσχέτιση μεταξύ των δαπανών που πραγματοποιήθηκαν στο γάμο και της διάρκειας του τελευταίου. Για να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους από αυτή τη μελέτη, εξέτασαν τις τελετές γάμου περισσότερων από 3.000 ανθρώπων.

Τι ανακάλυψαν για το πώς θα διαρκέσει περισσότερο ένας γάμος;

Οι επιστήμονες ανέφεραν πως οι άνθρωποι που ξόδεψαν ένα συνηθισμένο και πιο μικρό χρηματικό ποσό για την τελετή του γάμου τους είχαν σχεδόν 50% περισσότερες πιθανότητες να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους μαζί από εκείνους που ξόδεψαν τα δεκαπλάσια.

Unsplash/Relevante design

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το άγχος που σχετίζεται με το χρέος είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι τα προβλήματα χρημάτων είναι το κύριο ζήτημα για τα ζευγάρια και είναι ο δεύτερος λόγος (μετά το κέρατο) που τους οδηγεί στο διαζύγιο.

Οι επιστήμονες έχουν επίσης ανακαλύψει ότι υπάρχουν διάφοροι άλλοι παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση ενός γάμου.

Τι μπορείς να κάνεις αν ο γάμος σου ρουτινιάζει;

Ο μεγάλος γάμος έχει και τα καλά του μερικές φορές, αφού σύμφωνα με τους ερευνητές, τα ζευγάρια με περισσότερους από 200 καλεσμένους στο γάμο είναι πιο πιθανό να παραμείνουν μαζί από εκείνους που παντρεύονται χωρίς μάρτυρες.

Τέλος, διαπιστώθηκε ότι ο μήνας του μέλιτος μπορεί να κάνει τον γάμο να διαρκέσει περισσότερο. Τα ζευγάρια που αποφασίζουν να ξεφύγουν από το καθημερινό περιβάλλον τους για να ζήσουν μαζί περιπέτειες λίγο μετά το γάμο τους έχουν 59% πιθανότητες να έχουν έναν επιτυχημένο γάμο, αφού οι ευχάριστες διακοπές φέρνουν πιο κοντά το ζευγάρι και μόνο καλό μπορούν να του κάνουν!

Διάβασε ακόμα:

Πόσο ευτυχισμένος μπορεί να είσαι μέσα σ’ ένα γάμο; Οι ειδικοί σου απαντούν!

Photo: : Taras Budniak/ Pexels

Το άρθρο Οι ειδικοί ανακάλυψαν πώς θα διαρκέσει περισσότερο ένας γάμος εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα