Οι δύο ηλικίες που είσαι πιο ευτυχισμένος από ποτέ!

12:05 15/4/2017 - Πηγή: iPop

Λένε ότι τίποτα δεν θα είναι τόσο ωραίο όσο όταν ήσουν 23. Αλλά πίστεψε μας (και τους επιστήμονες) μάλλον το λένε γιατί ζηλεύουν… γιατί όπως αποδείχθηκε υπάρχουν δύο ηλικίες που είσαι πιο ευτυχισμένος από ποτέ!

Σε τελική ανάλυση τα 23 είναι μόνο μία παό τις δύο ηλικίες που είσαι πιο ευτυχισμένος από ποτέ, αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει έρευνα του LSE. Ποια είναι η άλλη ηλικία; Τα 69!

Οι ερευνητές του LSE, χρησιμοποιώντας δείγμα 23.000 Γερμανών ενήλικων μεταξύ των ηλικιών 17 και 85, ρωτούσαν

σχετικά με το πόσο ευτυχισμένοι είναι στις ζωές τους και το να υποθέσουν πως θα είναι σε 5 χρόνια. Στη πορεία 5 χρόνια μετά τους ζητούσαν να εξηγήσουν πόσο ικανοποιημένοι είναι από τη δική τους ζωή.

Η έρευνα κατέληξε στο ότι η ευτυχία ακολουθεί μία καμπύλη σε σχήμα πετάλου, με το ένα κορυφαίο σημείο να είναι στην ηλικία των 23 και το άλλο στην ηλικία των 69.

Παρόλο που μπορεί να εκπλήξει κάποιον που θα είναι στην πιο ευτυχισμένη στιγμή του σε δύο τόσο διαφορετικές ηλικίες, οι ερευνητές εξήγησαν ότι οι νέοι που συμμετείχαν στην έρευνα κατά κανόνα υπερεκτιμούν το πόσο ευτυχισμένοι θα είναι σε πέντε χρόνια, ενώ οι ηλικιωμένοι τείνουν να υποτιμούν, εξ ου και το σχήμα U.

Φαίνεται ότι η διασκέδαση στις αρχές της δεκαετίας του ’20, όταν μόλις αρχίζει η καριέρα και η ανεξάρτητη ενήλικη ζωή, ταιριάζει μόνο με τη χαρά της συνταξιοδότησης, όταν μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς έχεις τον ελεύθερο χρόνο για να εξερευνήσεις τα δικά σου θέλω και να δεχθείς νέες προκλήσεις.

Βεβαίως… αν είσαι 24 δεν σημαίνει ότι έχασες την ευκαιρία και πως θα πρέπει να περιμένεις άλλα 46 χρόνια!

The post Οι δύο ηλικίες που είσαι πιο ευτυχισμένος από ποτέ! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα