Hackers δημοσιοποίησαν αποδείξεις για το ότι η NSA παρακολουθούσε τραπεζικές συναλλαγές

10:29 15/4/2017 - Πηγή: iPop

Hackers δημοσιοποίησαν αποδείξεις για το ότι η NSA παρακολουθούσε τραπεζικές συναλλαγές μέσω πιστωτικών ιδρυμάτων της Μέσης Ανατολής και της Λατινικής Αμερικής.

Πρόσβαση στο σύστημα τραπεζικών επικοινωνιών SWIFT απέκτησε η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ και παρακολουθούσε χρηματικές ροές μέσω πιστωτικών ιδρυμάτων της Μέσης Ανατολής

και της Λατινικής Αμερικής, σύμφωνα με τα αρχεία που δημοσιοποίησε η ομάδα hacker «The Shadow Brokers».

Ανάμεσα στα αρχεία που δημοσιοποίησαν οι «The Shadow Brokers» συγκαταλέγονται προγράμματα και τεχνάσματα για επιθέσεις σε προηγούμενες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος Windows, πολλά από τα οποία μπορούν ακόμη να αξιοποιηθούν, επισήμαναν ειδικοί. Αλλά και ο κώδικας λογισμικού τον οποίο θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν κακοποιοί για να εισβάλλουν σε εξυπηρετητές (servers) του συστήματος SWIFT και να παρακολουθούν τη δραστηριότητα των τραπεζών και ακόμη και να κλέψουν χρήματα, σύμφωνα με τον Σέιν Σουκ, σύμβουλο ασφάλεια συστημάτων πληροφορικής που έχει βοηθήσει τράπεζες να ερευνήσουν παραβιάσεις των συστημάτων τους.

Η ομάδα δημοσιοποίησε επίσης φύλλα Excel με καταλόγους υπολογιστών εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες σε τράπεζες, ονόματα χρηστών, κωδικούς και άλλα στοιχεία, εξήγησε ο Σουίς και συμπλήρωσε: «Αυτές είναι πληροφορίες που μπορείς να έχεις μόνο εάν εισβάλλεις σε ένα σύστημα».

Να σημειωθεί ότι ένας σημαντικός αριθμός των εγγράφων που διέρευσαν φέρουν τα σύμβολα και τις σφραγίδες της NSA, αλλά η αυθεντικότητά τους δεν είναι δυνατό να επαληθευτεί.

«Δίνουμε οδηγίες σε όλους τους πελάτες μας να εγκαθιστούν τις ενημερώσεις ασφαλείας εντός των καθορισμένων χρόνων», ανέφερε η SWIFT.

The post Hackers δημοσιοποίησαν αποδείξεις για το ότι η NSA παρακολουθούσε τραπεζικές συναλλαγές appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα