Οι αρχές της Βραζιλίας λένε «ΟΧΙ» στην αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω του ιού Ζίκα

10:14 29/5/2016 - Πηγή: iPop

Μ΄ένα τρανταχτό «ΟΧΙ» απάντησαν στους επιστήμονες που ζητούν την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων οι αρχές της Βραζιλίας οι οποίες επισήμαναν πως θα κάνουν τα πάντα για να εφαρμόζουν τις οδηγίες του ΠΟΥ.

Σε σχετική του ανακοίνωσή το βραζιλιάνικο υπουργείο Υγείας τόνισε πως ο Αύγουστοςμ ο οποίος είναι χειμερινός μήνας στο νότιο ημισφαίριο, είναι ο μήνας που υπάρχουν τα λιγότερα κουνούπια Aedes aegypti

Να θυμίσουμε πως με το δάγκωμα

των συγκεκριμένων κουνουπιών μεταδίδονται οι ιοί Ζίκα, τσικουνγκούνια, αλλά και ο δάγκειος πυρετός.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας βέβαια, απέρριψε από την πλευρά του το αίτημα να αλλάξει η ημερομηνία ή ο τόπος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων που θα λάβουν χώρα τον Αύγουστο στο Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία.

H έξαρση του ιού Ζίκα καθώς λίγες ώρες πριν έτσι με σχετική του επιστολή 125 επιστήμονες από όλο τον κόσμο πήραν την απόφαση να ζητήσουν ακόμα και την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων στη Βραζιλία.

Στη σχετική επιστολή που στάλθηκε προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας με κοινοποίηση στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, οι επιστήμονες επισημαίνουν πως «οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο πρέπει να αναβληθούν λόγω του ιού».

The post Οι αρχές της Βραζιλίας λένε «ΟΧΙ» στην αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω του ιού Ζίκα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα