Οι απολαβές του Βλαντιμίρ Πούτιν στη δημοσιότητα

20:37 15/4/2016 - Πηγή: iPop

Οι απολαβές του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, δόθηκαν την Παρασκευή στη δημοσιότητα, στον απόηχο των αποκαλύψεων των Panama Papers, στο επίκεντρο των οποίων βρισκόταν ο Πούτιν.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις φορολογικές δηλώσεις του Προέδρου της Ρωσίας, ο ίδιος έλαβε 8,9 εκατομμύρια ρούβλια (118.200 ευρώ) το 2015, κάτι το οποίο σημαίνει 1,3 εκατομμύρια ρούβλια περισσότερα από το 2014.

Eπιπλέον, ο Ρώσος Πρόεδρος έχει στην κατοχή του διαμέρισμα

77 τ.μ. , ένα χώρο στάθμευσης, τρία αυτοκίνητα από τη σοβιετική εποχή κι ένα τροχόσπιτο.

Σημειώνεται ότι τα Panama Papers αποκαλύπτουν ξέπλυμα δισεκατομμυρίων δολαρίων που αφορούν στενούς συνεργάτες του Ρώσου Προέδρου, Vladimir Putin. Η επιχείρηση οργανώθηκε από την Bank Rossiya, η οποία έχει κυρώσεις από την Ευρώπη και την Αμερική εξαιτίας της ρωσικής προσάρτησης στην Κριμαία.

Τι είναι τα «Panama Papers»;

Πρόκειται για τη διαρροή 11, 5 εκατομμυρίων εγγράφων της Mossack Fonseca, με πληροφορίες για πάνω από 214.000 offshore εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των διευθυντών αλλά και των μετόχων των εν λόγω εταιρειών.

Τα έγγραφα δείχνουν πώς οι ιδιώτες μπορούν, μέσω των υπεράκτιων εταιρειών, να κρύβουν τον πλούτο τους με σκοπό να αποφύγουν την φορολόγησή του. Οι πληροφορίες «καίνε» ηγέτες κρατών, πολιτικούς και στενούς τους συνεργάτες και διασημότητες από το χώρο του αθλητισμού.

Η έρευνα έγινε με τη συμμετοχή 400 δημοσιογράφων από 107 Μέσα Ενημέρωσης από περισσότερες από 80 χώρες.

Photo: Getty

The post Οι απολαβές του Βλαντιμίρ Πούτιν στη δημοσιότητα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα