Αυστρία υπέρ ΠΓΔΜ για τα επεισόδια στην Ειδομένη- Κατηγορεί τους πρόσφυγες

20:24 15/4/2016 - Πηγή: iPop

Το μέρος της ΠΓΔΜ παίρνει η Αυστρία σχετικά με τα επεισόδια στην Ειδομένη, κατηγορώντας τους πρόσφυγες και λέγοντας πως η βία ενάντια στις δυνάμεις της ΠΓΔΜ είναι απαράδεκτη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουρτς, ΥΠΕΞ της Αυστρίας, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Τα περιστατικά, κατά τα οποία σημειώνεται άσκηση βίας κατά των μακεδονικών [σ.σ. όπως αναφέρεται στη συνέντευξη στο ΜΙΑ] δυνάμεων ασφαλείας, είναι εντελώς απαράδεκτα.

Αντιμετωπίζουμε μία παράλογη κατάσταση, όπου οι παράνομοι μετανάστες χρησιμοποιούν βία για να εισέλθουν από χώρα-μέλος της ΕΕ σε χώρα που δεν είναι μέλος της ΕΕ. Πρέπει να αποστείλουμε σαφές μήνυμα ότι η πολιτική της ροής παράνομων μεταναστών μέσω των Δυτικών Βαλκανίων έχει λήξει

Για να προσθέσει: «Δεν είναι δυνατόν οι παράνομοι μετανάστες να επιλέγουν σε ποια χώρα θα ζητήσουν άσυλο. Η ΕΕ και η Αυστρία στηρίζουν την Ελλάδα στη διασφάλιση της βασικής μέριμνας για τους πρόσφυγες. Ταυτόχρονα, τα σύνορα πρέπει να παραμείνουν κλειστά και εμείς βοηθάμε τη «Μακεδονία» να προστατέψει τα σύνορά της».

Νίπτουν τας χείρας τους για τα επεισόδια οι αλληλέγγυοι της Ειδομένης

Δεν δέχονται καμία ευθύνη για τα επεισόδια τα οποία προκλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Ειδομένη οι αλληλέγγυοι οι οποίοι την Παρασκευή παραχώρησαν σχετική συνέντευξη Τύπου.

Από το Πολύκαστρο όπου πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι των μελών των 14 πρωτοβουλιών, από διάφορες χώρες, που δραστηριοποιούνται εθελοντικά στον καταυλισμό της Ειδομένης, τόνισαν πως δεν έχουν καμία σχέση μ΄όσα έχουν γίνει.

Η κοινή δήλωση η οποία διαβάσθηκε στην συνέντευξη Τύπου αναφέρει:

Οι άδικες κατηγορίες εναντίον μας έχουν ως αποτέλεσμα μόνον την αύξηση της αστυνομικής δραστηριότητας και τις αδικαιολόγητες συλλήψεις και προσαγωγές τουλάχιστον 25 εθελοντών τις τελευταίες μέρες. Επιπλέον, μειώνουν την ήδη περιορισμένη πρόσβαση των προσφύγων σε βασικές ανάγκες, όπως σε τρόφιμα και ιατρική βοήθεια

The post Αυστρία υπέρ ΠΓΔΜ για τα επεισόδια στην Ειδομένη- Κατηγορεί τους πρόσφυγες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα