Οι αντιδράσεις για τη δημιουργία hot spot στα Διαβατά συνεχίζονται

13:02 10/2/2016 - Πηγή: iPop

Την αντίθεση του στη δημιουργία hot spot στα Διαβατά συνεχίζουν να δείχνουν οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι δε δέχονται να κάνουν πίσω και έχουν κατασκηνώσει έξω από το στρατόπεδο.

Κάτοικοι βρίσκονται έξω από το στρατόπεδο και τονίζουν πως δεν είναι διατεθειμένοι να επιτρέψουν τη συνέχιση των εργασιών που έχουν παγώσει από την Κυριακή.

Τι πρότεινε ο κ. Μπουτάρης;

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, πρότεινε ως εναλλακτικό χώρο εγκατάστασης προσφύγων περιοχή που βρίσκεται στα όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης (γήπεδο Θερμαϊκού στα Σφαγεία). Βέβαια, η συγκεκριμένη περιοχή δεν πληροί τις προδιαγραφές λόγω προβλήματος το οποίο υπάρχει στο ιδιοκτησιακό και έτσι αναζητείται νέα έκταση στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι εργασίες στα Διαβατά θα συνεχιστούν και στην περίπτωση που βρεθεί νέος χώρος, τότε θα γίνει μεταφορά του κέντρου.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τους δημάρχους Παιονίας, Χρήστο Γκουντενούδη και Δέλτα, Μίμη Φωτόπουλο, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, σημείωσε:

«Η Κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να αποδεχθεί εναλλακτικές προτάσεις των δημοτικών αρχών και τοπικών κοινωνιών σχετικά με τη χωροθέτηση των κέντρων μετεγκατάστασης προσφύγων».

Ενώ επίσης ο κ. Φλαμπουράρης ξεκαθάρισε ότι η δέσμευση της Κυβέρνησης για ολοκλήρωση των κέντρων υποδοχής και καταγραφής, καθώς και των κέντρων μετεγκατάστασης, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

The post Οι αντιδράσεις για τη δημιουργία hot spot στα Διαβατά συνεχίζονται appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα