Οι άδειες περιόδου είναι γεγονός και στην Ευρώπη

11:36 12/5/2022 - Πηγή: iPop

Οι άδειες περιόδου έχουν καθιερωθεί σε πολλά μέρη στην Ασία, αλλά η Ισπανία είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που πρόκειται να υιοθετήσει κάτι τέτοιο.

Στην Ισπανία, λοιπόν, οι γυναίκες θα μπορούν να λείπουν απ’ τη δουλειά τους για τρεις μέρες κάθε μήνα, λαμβάνοντας φυσικά κανονικά τις απολαβές τους. Η συγκεκριμένη πρόβλεψη μάλιστα έρχεται με νέο νομοσχέδιο, επομένως γίνεται επίσημο. Ήδη κάποιες εταιρείες, ακόμα κι αν δεν ήταν υποχρεωτικό, είχαν υιοθετήσει αυτή την τακτική.

Σύμφωνα με τα στοιχεία απ’ την ισπανική Ένωση Γυναικολόγων και Μαιευτήρων, περίπου το 33% των γυναικών υποφέρει από

πολύ μεγάλο πόνο, γνωστό ως δυσμηνόρροια, ενώ μαζί με τον πόνο του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου, το ποσοστό αυξάνεται σημαντικά.

Η Σκωτία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που προσφέρει δωρεάν σε όλες τις γυναίκες προϊόντα για την περίοδο

«Αν κάποιος είναι ασθενής με τα ίδια συμπτώματα, παίρνει προσωρινή άδεια, οπότε αυτό θα έπρεπε να ισχύει και για τις γυναίκες, κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσης – επιτρέποντας έτσι σε κάποια που πονά πολύ να μείνει σπίτι», σημείωσε χαρακτηριστικά η Υπουργός Ισότητας, Angela Rodriguez.

Την ίδια στιγμή, το νομοσχέδιο προβλέπει ότι τα σχολεία θα παρέχουν σερβιέτες και ταμπόν στους μαθητές που τα χρειάζονται.

Τα δικαιώματα που σχετίζονται με την υγεία της περιόδου δεν έχουν συζητηθεί ποτέ και τα δεδομένα είναι ανατριχιαστικά. Μία στις τέσσερις γυναίκες δεν μπορεί να επιλέξει τα προϊόντα υγιεινής που θέλει να αγοράσει για οικονομικούς λόγους. Γι’ αυτό προτείνουμε να διανέμονται δωρεάν σε εκπαιδευτήρια και κοινωνικά κέντρα

Τέλος, προβλέπεται και η πρόσβαση 16χρονων και 17χρονων σε υπηρεσίες άμβλωσης, χωρίς να απαιτείται άδεια από γονείς ή κηδεμόνες.

Αίμα περιόδου: Τι σημαίνει το χρώμα του για την υγεία σου και πότε πρέπει να συμβουλευτείς τον γιατρό σου;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Οι άδειες περιόδου είναι γεγονός και στην Ευρώπη εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα