Οι 5 πιο ρομαντικές ταινίες όλων των εποχών που δεν χορταίνω να βλέπω

08:30 4/2/2022 - Πηγή: iPop

Κυκλοφορούν πολλές λίστες στο internet με τις καλύτερες ρομαντικές ταινίες όλων των εποχών αλλά καμία δεν με καλύπτει 100% και έτσι βρήκα την ευκαιρία να γράψω μια λίστα με αυτές τις ταινίες που έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Μαζί με το Μέρος πρώτο που είχα γράψει τα Χριστούγεννα, είναι μια πολύ πλήρης λίστα για να πάρεις ιδέες αν θες λίγο περισσότερο ρομάντζο στη ζωή σου αυτήν την περίοδο.

Οι πέντε πιο αγαπημένες μου ταινίες

που θα ξαναδώ αυτά τα Χριστούγεννα!

Οι 5 καλύτερες ρομαντικές ταινίες

Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύτηκα να βρω και να διαλέξω μόνο πέντε από τις πιο αγαπημένες μου ρομαντικές ταινίες. Επίσης τις ταινίες αυτές τις έχω δει δύο ή τρεις φορές όλες τους αλλά πολλά χρόνια πριν, θα είχε ενδιαφέρον να τις δω ξανά τώρα που έχω μεγαλώσει και βλέπω τα πράγματα αλλιώς. Βάζοντας όμως τα τρέιλερ ένιωσα ξανά το ίδιο καρδιοχτύπι όπως τότε. Βρες κατάλληλη παρέα και δες τες!

Άγγλος Ασθενής

Ταινιάρα, έπος, δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν την ταινία αυτή. Την είδα εκεί γύρω στην εφηβεία μου και με συγκλόνισε! Έκλαψα, φυσικά και έκλαψα, ταξίδεψα και μπήκα πολύ μέσα στην ιστορία και στο πώς περίπου μπορεί να ήταν τα πράγματα εκείνη την εποχή του πολέμου.

Amélie

Η Amélie μια και μοναδική, ντελικάτη και αιθέρια, μια κατηγορία από μόνη της. Αγαπημένη σκηνή η βόλτα με τον κύριο με τα προβλήματα όρασης, αναδείχνοντας μέσα σε ένα λεπτό το πόσο μεγάλη γιορτή είναι η ζωή. Η Amélie βοηθά τους άλλους, κάνει καλές πράξεις χωρίς να το μοιραστεί ποτέ και στο τέλος γνωρίζει τον έρωτα. Και ενώ είναι τόσο ευχάριστη ταινία φυσικά κλαίω και σε αυτήν για άλλους λόγους. Από συγκίνηση και ευγνωμοσύνη περισσότερο. Το soundtrack φυσικά ήταν κολλημένο στο repeat για χρόνια στο cd του αυτοκινήτου και μου έκανε παρέα.

Great Expectations

Αγαπημένη ταινία, βασισμένη στο αριστούργημα του Ντίκενς. Τι γίνεται όταν συναντιέσαι μετά από πολλά χρόνια με τον παιδικό σου έρωτα και πια δεν υπάρχει κανένας λόγος για να κάνεις πίσω; Πανέμορφη σκηνοθεσία και ήχος μα και το στόρι είναι δοσμένο τόσο υπέροχα.

Dracula

Εγώ τη θεωρώ ρομαντική! Η ιστορία του Δράκουλα μου άρεσε και με συγκινούσε πάντα. Πιστεύω ότι ο πήχης έχει ανέβει τόσο ψηλά στην ταινία αυτή από όλες τις πλευρές εξαιρετικός ο Κόπολα αλλά και όλο το καστ και οι εικόνες. Σε ταξιδεύει πραγματικά πίσω στο χρόνο και ξεχνάς τα πάντα.

Οι αναμνήσεις μιας γκέισας

Και βέβαια έκλαιγα και σε αυτήν την ταινία, αν δεν ρίξεις ένα καλό κλάμα στην ταινία και δεν ταυτιστείς με τον έρωτα που βλέπεις για εμένα δεν είναι καλή ταινία. Αυτό είναι ένα κριτήριο μου για να κατατάξω μια ταινία στη λίστα με τις αγαπημένες. Γνωρίζεις έναν νέο ολόκληρο πολιτισμό και όλη τη θεωρία που υπήρχε πίσω από τις γκέισες αλλά και φυσικά το ρομάντζό μέσα σε αυτό.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Οι 5 πιο ρομαντικές ταινίες όλων των εποχών που δεν χορταίνω να βλέπω εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα