Οι 5 πιο όμορφες πόλεις που βρίσκονται κάτω από το νερό

08:30 6/8/2014 - Πηγή: iPop

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλοι έχουμε ακούσει για τον μύθο της «Χαμένης Ατλαντίδας», εκτός ίσως από το λαό της Βόρειας Κορέας, στον οποίο μπορεί να έχει μεταφερθεί από το σκληρό καθεστώς πως πρόκειται για αμερικάνικη βάση που εξαφάνισαν από την επιφάνεια τα γης και έθαψαν κάτω από το νερό οι στρατιωτικοί πύραυλοι της χώρας.

Ακόμα και σήμερα η μυθική πόλη δεν έχει βρεθεί, έχουν ανακαλυφθεί όμως άλλες χαμένες πόλεις κάτω από το νερό, με την κάθε μια να έχει τη δική της απόκοσμη ομορφιά και ιστορία. Εμείς διαλέξαμε τις 5 πιο όμορφες πόλεις που βρίσκονται κάτω από το νερό στις παρουσιάζουμε.

Port
Royal Τζαμάικα

Ξακουστό κάποτε ως μόνιμος τόπος συνάντησης των πιο τρομερών πειρατών της εποχής, το Port Royal είχε τη φήμη «της πιο πονηρής και αμαρτωλής πόλη στον κόσμο».

Όλα αυτά μέχρι τον Ιούνιο του 1692, όταν ένας ισχυρός σεισμός 7,5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ έπληξε το νησί της Τζαμάικα, με το Port Royal να βυθίζεται στον ωκεανό λόγω των ασταθών θεμελίων του.

Μαζί με το PortRoyal παρασύρθηκαν στον υγρό τάφο και 2000 από τους κατοίκους με τον μύθο της εποχής να θέλει την καταστροφή που έπληξε την πόλη να είναι η «θεϊκή» τιμωρία για όλες τις αμαρτίες που διεπράχθησαν εντός της κοινότητας.

Στα χρόνια που ακολούθησαν η διαβόητη πόλη, συνέχισε να βυθίζεται ολοένα και περισσότερα και τώρα βρίσκεται 12,2 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού. Πλέον το PortRoyal που ήταν κάποτε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα του Νέου Κόσμου, αποτελεί αντικείμενο για αρχαιολογική έρευνα, ενώ έχει ανακηρυχτεί από την Unesco ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

Οι πυραμίδες του Yonaguni-Jima, Ιαπωνία

Αν και υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν τη θεωρία πως πρόκειται για φυσικό φαινόμενο, κοιτάζοντας προσεκτικά τον τρόπο κατασκευής τους και τα σχήματα των πυραμίδων είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως ένα τέτοιο μνημείο θα μπορούσε να δημιουργηθεί φυσικά. Οι πυραμίδες έχουν ύψος 250 μέτρα από τον πυθμένα της θάλασσας.

Οι ειδικοί που υποστηρίζουν τη θεωρία της ανθρώπινης κατασεκυής πιστεύουν ότι πιθανότατα κτίστηκε κατά τη διάρκεια της τελευταίας εποχής των παγετώνων, περίπου το 10.000 π.Χ.

Dwarka Κόλπος του Cambay, Ινδία

Η αρχαία πόλη του Λόρδου Krishna, κάποτε θεωρούνταν απλά ένας μύθος, αλλά τα ερείπια που ανακαλύφθηκαν το 2000, απέδειξαν πως επρόκειτο για μια πέρα ως πέρα αληθινή πόλη.

Η ιστορία λέει ότι η πόλη του Krishna αποτελούνταν από 70.000 παλάτια κατασκευασμένα από χρυσό, ασήμι, και άλλα πολύτιμα μέταλλα. Η πόλη ήταν ευημερούσα, ωστόσο μετά το θάνατο του Λόρδου Krishna Dwarka υποτίθεται ότι βυθίστηκε στη θάλασσα.
Τα ερείπια βρίσκονται 131 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας στον κόλπο Cambay της σύγχρονης πόλης της Dwarka, μία από τις επτά αρχαιότερες πόλεις στην Ινδία. Οι μελέτες που γίνονται κατά καιρούς έχουν δείξει ότι τα ερείπια έχουν εκπληκτικούς γεωμετρικούς σχηματισμούς.

Η πόλη των Λεόντων, λίμνη Quiandao, Κίνα

Έχει χαρακτηριστεί ως η πιο εντυπωσιακή βυθισμένη πόλη στον κόσμο και κανένας δεν αμφισβητεί πως πρόκειται για θαύμα σπάνιας ομορφιάς. Χτίστηκε επί Δυναστείας των Χαν μεταξύ 25 και 200μ.Χ. και έχει έκταση περίπου όσο 62 γήπεδα ποδοσφαίρου.

Σήμερα βρίσκεται σε βάθος 85-131 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της λίμνηςQuiandao, μιας περιοχής που σκόπιμα πλημμύρισε στη δεκαετία του 1950 για να δημιουργηθεί ένα τεχνητό φράγμα.

Τα γλυπτά που κοσμούν την πόλη μπορούν να συγκριθούν σε ομορφιά μόνο με εκείνα της Αλεξάνδρειας και σήμερα η πόλη των Λεόντων αποτελούν έναν από πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Κίνας.

Το Παλάτι της Κλεοπάτρας, Αλεξάνδρεια, Αίγυπτος

Στις ακτές της Αλεξάνδρειας πιστεύεται-καθώς έχουν βρεθεί μόνο κάποια ερείπια- ότι βρίσκεται το παλάτι της βασίλισσας της Αιγύπτου, της Κλεοπάτρας. Σήμερα πιστεύεται πως τα ερείπια βυθίστηκαν στη θάλασσα μετά από ένα μεγάλο σεισμό πριν από 1.500 χρόνια.

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν πως μαζί με τα βασιλικά διαμερίσματα, έχουν ανακαλύψει και το ναό της Ίσιδος. Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 140 αντικείμενα έχουν ανασυρθεί από το χώρο με τους ειδικούς να υποστηρίζουν πως έχουν εντοπίσει στα ερείπια και τον τάφο της Κλεοπάτρας.

Photos: themindunleashed.org

The post Οι 5 πιο όμορφες πόλεις που βρίσκονται κάτω από το νερό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα