Οι 4 λέξεις από έναν δερματολόγο που θα σου σώσουν τη ζωή!

18:32 11/10/2019 - Πηγή: iPop

Οι δερματολόγοι μας δίνουν τις καλύτερες συμβουλές κι επειδή κάτι παραπάνω από εμάς γνωρίζουν, καλό θα ήταν να τους ακούμε. Κάθε πότε πρέπει να κάνεις μπάνιο το σώμα σου; Μέσα σε τέσσερις λέξεις οι ειδικοί μας δίνουν την απάντηση. 

Αγαπάμε το ντουζάκι το βράδυ ή το πρωί. Το βράδυ γιατί  νιώθουμε ότι αφαιρούμε από πάνω μας όλη τη βρωμιά της ημέρας και χαλαρώνουμε, ενώ το πρωί μας ξυπνά και έχουμε περισσότερη ενέργεια.

Αν είσαι, όμως, από αυτούς που κάνουν μπάνιο καθημερινά, θα ήταν καλό να σταματήσεις να το κάνεις. Και οι δερματολόγοι το επιβεβαιώνουν. Όσοι από την άλλη βρίσκουν το

καθημερινό ντους ενοχλητικό και κουραστικό, τότε οι δερματολόγοι τους δικαιώνουν.

Ποια είναι η συμβουλή τους; Κάθε πότε πρέπει να κάνεις μπάνιο το σώμα σου;

Η απάντηση των δερματολόγων είναι απλή, λιτή και κατατοπιστική: Μην κάνεις μπάνιο καθημερινά! Με αυτές τις τέσσερις λεξούλες μας λύνει μια μεγάλη απορία και ένα πρόβλημα.

Το σώμα σου δεν έχει ανάγκη από καθημερινό πλύσιμο και είναι ΟΚ αν δεν πλυθείς μια ή και δύο μέρες σερί!

Photo: unsplash/Zbysiu Rodak

Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή πριν πάρεις τη «μεγάλη» απόφαση και δεν πλυθείς για μερικές ημέρες… Είναι σημαντικό ορισμένα σημεία στο σώμα σου να τα φροντίζεις αν δεν θέλεις οι φίλοι σου να αρχίσουν να απομακρύνονται σιγά-σιγά από κοντά σου. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να πλύνεις και να περιποιηθείς όλα τα σημεία που… μυρίζουν!

Δηλαδή ποια είναι αυτά τα σημεία; Μασχάλες, πόδια και ευαίσθητη περιοχή, όπου συγκεντρώνονται δηλαδή τα περισσότερα βακτήρια. Αυτές οι περιοχές καλό θα ήταν να πλένονται καθημερινά με ένα απαλό καθαριστικό, ώστε να μην χαλάσεις και το pH του δέρματός σου.

Τραγουδάς κι εσύ στο ντους; Τότε δες τι λένε οι έρευνες για σένα!

Fun fact: Μπορείς να παραλείψεις το πλύσιμο του σώματος, όταν πλένεις τα μαλλιά σου. Το σαμπουάν θα πλύνει το υπόλοιπο σώμα σου ακόμη κι αν δεν χρησιμοποιείς αφρόλουτρο. Γιατί, όπως λένε χαρακτηριστικά οι δερματολόγοι, η χρήση περισσότερου σαπουνιού στις περιοχές αυτές θα απομακρύνει τα φυσικά έλαια του δέρματος και θα προκαλέσει ξηρασία.

Photo: unsplash/Andrei Lazarev

Κι αν γυρνάς μετά το γυμναστήριο και έχεις ιδρώσει; Οι δερματολόγοι επιμένουν και αναφέρουν πως ο ιδρώτας δεν σε κάνει βρώμικο. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να καθαρίσεις αυτές τις τρεις συγκεκριμένες περιοχές.

Όπως φαίνεται το ντους είναι λιγάκι υπερτιμημένο και μην ξεχνάς αυτές τις 4 λέξεις απ’ τον δερματολόγο σου: Μην κάνεις μπάνιο καθημερινά!

Διαβάστε επίσης:

Γιατί δεν πρέπει να πλένεις τα δόντια σου στο ντους;

Photo: unsplash/Hanna Postova

Το άρθρο Οι 4 λέξεις από έναν δερματολόγο που θα σου σώσουν τη ζωή! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα