Oettinger: Ο Τσίπρας έκανε πολλές μεταρρυθμίσεις

09:31 18/2/2017 - Πηγή: iPop

Στις μεταρρυθμίσεις τις οποίες έχει προβεί ο πρωθυπουργός της χώρας μας, Αλέξης Τσίπρας, προέβη ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Günther Oettinger σε συνέντευξη του.

Όπως υπογράμμισε, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε μεταρρυθμίσεις για τον προϋπολογισμό και τους ανθρώπινους πόρους,

την αγορά εργασίας αλλά και τις συντάξεις.

Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον προϋπολογισμό και τους ανθρώπινους πόρους, σε συνέντευξή του στην γερμανική Huffington Post μεταξύ των υπολοίπων χαρακτήρισε «κακή συμβουλή προς την Ελλάδα το να φύγει από την Ευρωζώνη» και υπογράμμισε:

Καμία τράπεζα στον κόσμο δεν θα έδινε στους Ελληνες χρήματα, εάν δεν βρισκόταν πίσω η αλληλεγγύη των χωρών της Ε.Ε.. Δεν πιστεύω στο Grexit

«Μπορεί οι Έλληνες να μην τήρησαν τα πάντα, αλλά υπό τον Τσίπρα έγιναν περισσότερες από ποτέ μεταρρυθμίσεις» είπε και στη συνέχεια έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου να μην απαιτούνται νέα μέτρα λιτότητας από την Ελλάδα λέγοντας: «Πρέπει να βγάλουμε τα γερμανικά γυαλιά και να αντιληφθούμε τι μπορούμε να ζητάμε, όπως λ.χ. ακόμα περισσότερες οικονομίες, επιπλέον περικοπές στις συντάξεις, διότι σε αυτά τα ζητήματα θα έχουμε φτάσει πολύ γρήγορα στα όρια. Ήδη, βρίσκονται πολλοί στην Ελλάδα στα όρια της φτώχιας».

Στο κλείσιμο της συνέντευξης του απάντηση σε ερώτησε σχετικά με την αυξανόμενη αντίθεση των Ελλήνων πολιτών κατά της λιτότητας τονίζοντας «Καθημερινά πείθουμε περισσότερους πολίτες ότι η αλλαγή των δομών και οι οικονομίες υπήρξαν μεν πολύ επώδυνες και σκληρές, αλλά τα αποτελέσματα είναι θετικά».

The post Oettinger: Ο Τσίπρας έκανε πολλές μεταρρυθμίσεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα