«Όχι πολιτική αλλά αστυνομική απόφαση η φύλαξη επίσημων προσώπων»- Η απάντηση Τόσκα για την φύλαξη της Τσατάνη

13:41 14/10/2016 - Πηγή: iPop

Διευκρινίσεις αναφορικά με την φύλαξη της εισαγγελέως εφετών Γ. Τσατάνη, η οικία της οποίας έγινε στόχος επίθεσης της ομάδας των Πυρήνων της Φωτιάς το βράδυ της Τετάρτης έδωσε ο Νίκος Τόσκας σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό.

«Δεν είναι πολιτική, αλλά αστυνομική απόφαση η φύλαξη επίσημων προσώπων» διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η κ. Τσατάνη είχε κάνει ένσταση λόγω της μειωμένης φύλαξής της και όπως είπε «της έχουν ήδη χορηγηθεί αστυνομικοί».

Όπου έχει γίνει κάποιο λάθος επανεξετάζεται,

όμως δεν μπορούν να διατηρηθούν οι 4.000 αστυνομικοί που φυλάσσουν πρόσωπα

Ο κ. Τόσκας γνωστοποίησε πως θα γίνει συνεννόηση με τις δικαστικές ενώσεις για να προσφερθεί φύλαξη σε όσους βρίσκονται στο στόχαστρο. «Να μας πουν πού πρέπει να επικεντρωθούμε για τη φύλαξη, σε ποιους δικαστικούς».

Ωστόσο, ο κ. Τόσκας επανέλαβε την άποψη ότι για όσα πρόσωπα δεν χρειάζεται φύλαξη, θα αποσυρθούν οι αστυνομικοί.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε αποσπάσματα απ’ την ένσταση της κ. Τσατάνη

Στην επιστολή της η Εισαγγελέας Εφετών στις 24 Σεπτεμβρίου, ζητούσε την κατεπείγουσα ανάκληση της απόφασης για απόσυρση των αστυνομικών που την φρουρούσαν.

«Επισημαίνω επίσης ότι έχει συμβεί κατόπιν αναφορών των αστυνομικών της ασφαλείας μου να έχει επιληφθεί η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία δια ύποπτον παρακολούθηση ατόμων έξωθεν της κατοικίας μου, όπως επίσης και δια αποστολήν υπόπτου δέματος έξωθεν της θύρας εισόδου της οικίας μου. Το τελευταίο εξάμηνο έχουν κληθεί οι αστυνομικοί της ασφάλειας μου κατόπιν επείγοντος αιτήματος του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και έχουν λάβει οδηγίες από την προϊσταμένη αρχή για την επαύξηση των μέτρων ασφαλείας μου και την εντατικοποίηση της παρακολουθήσεως όλου του προγράμματος των κινήσεων μου δια λόγους που αφορούν εις την προστασίαν της ζωής μου και της σωματικής μου ακεραιότητας όπως και πράττουν ανελλιπώς».

Photo: Menelaos Myrillas / SOOC

The post «Όχι πολιτική αλλά αστυνομική απόφαση η φύλαξη επίσημων προσώπων»- Η απάντηση Τόσκα για την φύλαξη της Τσατάνη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα