Ο Δήμαρχος Βόλβης καλεί τους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο

12:12 14/10/2016 - Πηγή: iPop

Έκκληση προς τους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο όπως πρέπει κάνει ο Δήμαρχος της Βόλβης, μετά την αποχή στην οποία έχουν προχωρήσει οι γονείς λόγω της ένταξης των προσφυγόπουλων στο σχολείο.

Ο Δήμαρχος κ. Λιάμας τονίζει συγκεκριμένα:

Υποστηρίζουμε ανεπιφύλακτα το δικαίωμα στη μόρφωση γι αυτά τα βασανισμένα παιδιά, που έζησαν τη φρίκη του πολέμου και την προσφυγιά. Οι κάτοικοι του Προφήτη δεν είναι ρατσιστές ούτε ξενόφοβοι, αλλά είναι γνωστοί για τη φιλοξενία τους. Αναγνωρίζουμε ότι πολλοί γονείς αντέδρασαν παρορμητικά, οδηγούμενοι τόσο από την έλλειψη ενημέρωσης,

όσο και από την αυταρχική αντιμετώπισή τους υπό τον κλοιό της αστυνομίας

Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι απ’ την πλευρά του Δήμου θα γίνουν προσπάθειες προκειμένου να σταματήσουν οι γονείς να ανησυχούν, ιδιαίτερα με δράσεις όσον αφορά τον τομέα της υγιεινής.

Παράλληλα, προχώρησε στη δημόσια έκκληση προς τους γονείς να μην ακούν τις ακραίες φωνές, οι οποίες προκαλούν την ένταση.

Δυστυχώς, ορισμένοι που προέρχονται εκτός δήμου Βόλβης, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την έλλειψη ενημέρωσης και το κλίμα αστυνομοκρατίας, για να μετατρέψουν τις ανησυχίες των γονέων σε ξενοφοβικό ξέσπασμα

Όσον αφορά τον κ. Ανανιάδη, περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Λιάμας σημείωσε πως «αντί να επιδιώξει τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας και των γονέων, ώστε να πεισθούν οι γονείς και να ξεπεράσουν τις φοβίες τους για τη συνύπαρξη όλων των παιδιών, επέλεξε τα αστυνομικά μέτρα και τον εισαγγελέα».

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

The post Ο Δήμαρχος Βόλβης καλεί τους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα