Ο Β. Θεοδωρόπουλος παίρνει τη θέση του Γιαν Φαμπρ

10:50 4/4/2016 - Πηγή: iPop

Μετά την παραίτηση του Γιαν Φαμπρ που έσκασε σαν βόμβα ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, αναλαμβάνει καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ, καθώς αποδέχθηκε τη σχετική πρόταση που του έγινε από τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδη Μπαλτά.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού;

Το έργο του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή είναι βαρύ και δύσκολο, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι o καλλιτεχνικός διευθυντής θα συνεργαστεί εποικοδομητικά τόσο με το Δ.Σ. του «Ελληνικού Φεστιβάλ Α.Ε.» όσο και με τους Έλληνες δημιουργούς, ώστε το αποτέλεσμα

να είναι το καλύτερο δυνατό στις παρούσες συνθήκες. Και πάντοτε με το βλέμμα στο μέλλον

Να θυμίσουμε πως ο Γιαν Φαμπρ κατέθεσε την παραίτηση του το Σάββατο. Μάλιστα ο κ. Φαμπρ επέλεξε να μην καταθέσει την παραίτηση στον υπουργό Πολιτισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά αλλά στη συνεργάτιδά του, Κατερίνα Κοσκινά, τη διευθύντρια του ΕΜΣΤ.

Η παραίτηση του υποβλήθηκε μετά την ένταση που προκλήθηκε από τον χαρακτηρισμό του από τους Έλληνες καλλιτέχνες ως «persona non grata».

Να θυμίσουμε πως κατά μέτωπο επίθεση έκανε και το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ στον Γιαν Φαμπρ. Λίγο νωρίτερα το Υπουργείο Πολιτισμού είχε δημοσιεύσει ανακοίνωση με την οποία απαντούσε στις κατηγορίες του Κ. Μητσοτάκη και του Σ. Θεοδωράκη στον υπουργό Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά.

photo:outnow.gr

The post Ο Β. Θεοδωρόπουλος παίρνει τη θέση του Γιαν Φαμπρ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα