Ο «Σουλτάνος» πάει κόντρα στη Merkel και απορρίπτει την έκδοση του δημοσιογράφου της Die Welt στη Γερμανία

19:00 14/4/2017 - Πηγή: iPop

Τραβάει το σχοινί ο Πρόεδρος Erdogan προκαλώντας για ακόμα μια φορά με τα λεγόμενά του, τα οποία δημιουργούν νέες εντάσεις στις σχέσεις Τουρκίας- Γερμανίας.

Ο Τούρκος Πρόεδρος χαρακτήρισε τον ανταποκριτή της Die Welt, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή στην Τουρκία, ως «πράκτορα της τρομοκρατίας», ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο για έκδοσή του στη Γερμανία.

Ο ανταποκριτής της γερμανικής εφημερίας, Deniz Yücel, έχει διπλή υπηκοότητα:

Γερμανική και Τουρκική, ενώ είχε συλληφθεί πριν από περίπου δύο μήνες. Η Τουρκική Κυβέρνηση τον κατηγορεί για προπαγάνδα υπέρ τρομοκρατικής οργάνωσης, αλλά και για υποκίνηση κόσμου υπέρ της βίας. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες εις βάρος του.

Ο Πρόεδρος Erdogan γνωστοποίησε πως η A. Merkel έχει ζητήσει την έκδοση του δημοσιογράφου, όμως, ο ίδιος αρνείται και υποστηρίζει πως ο Deniz Yücel θα δικαστεί στην Τουρκία και θα έχει δίκαιη δίκη.

Ο Τούρκος Πρόεδρος κατηγορεί τον δημοσιογράφο για διασυνδέσεις με το ΡΚΚ. «Αυτό το άτομο είναι ένας ολοκληρωτικός πράκτορας των τρομοκρατών. Δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι καθαροί».

Photo: AXEL SCHMIDT/AP

The post Ο «Σουλτάνος» πάει κόντρα στη Merkel και απορρίπτει την έκδοση του δημοσιογράφου της Die Welt στη Γερμανία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα