Πότε ξεκινάει ο ρατσισμός; Νέα έρευνα αποκαλύπτει από ποια ηλικία ξεκινάει ένας άνθρωπος να είναι ρατσιστής

18:40 14/4/2017 - Πηγή: iPop

Εάν νόμιζες ότι ο ρατσισμός ξεκινάει απ’ τα χρόνια του δημοτικού ή και αργότερα, κάνεις λάθος. Ο ρατσισμός μπορεί να εκδηλωθεί απ’ την πολύ πρώιμη έως και την βρεφική ηλικία και συγκεκριμένα ήδη απ΄τους πρώτους 6 μήνες της ζωής του παιδιού.

Ακαδημαϊκοί στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο υποστηρίζουν ότι τα παιδιά δείχνουν φυλετική προκατάληψη πολύ πριν ξεκινήσουν να μιλάνε και φυσικά προτείνουν στους γονείς να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης.

Σ’ ένα πρώτο πείραμα το οποίο έγινε, μικρά παιδιά αντέδρασαν σε φωτογραφίες ανθρώπων από διαφορετικές χώρες, ενώ άκουγαν χαρούμενη ή πιο καταθλιπτική

μουσική.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «μετά την ηλικία των έξι μηνών, τα βρέφη αρχίζουν να συνδέουν τα πρόσωπα με την ίδια εθνικότητα μ’ εκείνα με χαρούμενη μουσική και τους ανθρώπους με άλλη εθνικότητα με την καταθλιπτική μουσική».

Σ’ ένα δεύτερο πείραμα, διαπιστώθηκε πως τα βρέφη είναι πιο πιθανό να πάρουν κοινωνικά ερεθίσματα από άτομα της ίδιας φυλής μ’ εκείνα, παρά από άτομα με διαφορετική καταγωγή.

Και στις δύο μελέτες, τα μικρά παιδιά ηλικίας κάτω των έξι μηνών δεν έδειξαν κάποια φυλετική προκατάληψη.

Ο Δρ Kang Lee, κορυφαίος ερευνητής, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα δείχνουν θα πρέπει να λαμβάνονται μέτρα κατά του ρατσισμού πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι πιστεύαμε.

Μάθε, λοιπόν, στο παιδί από μικρό ότι δεν πρέπει να κρίνει τους ανθρώπους για τη διαφορετικότητά τους και μάθε του να αποδέχεται το ιδιαίτερο, το διαφορετικό από εκείνο. Είναι στο χέρι σου να μεγαλώσεις ένα παιδί χωρίς ρατσιστικές τάσεις.

The post Πότε ξεκινάει ο ρατσισμός; Νέα έρευνα αποκαλύπτει από ποια ηλικία ξεκινάει ένας άνθρωπος να είναι ρατσιστής appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα