Ο σκύλος σου σε νιώθει σύμφωνα με την επιστήμη

13:21 26/4/2017 - Πηγή: iPop

Απίστευτα νέα καθώς η επιστήμη επισημοποιεί αυτό που ήδη γνώριζες από την εμπειρία… και όμως ο σκύλος σου σε νιώθει! Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα, έδειξε ότι τα σκυλιά είναι εξίσου πιθανό να νιώσουν τα συναισθήματα των ανθρώπων.

Σύμφωνα με μελέτη, η οποία παρακολούθησε τη συμπεριφορά 53 σκύλων, ενώ οι ερευνητές έπαιζαν ηχογραφημένους ήχους ανθρώπων και σκύλων, τόσο θετικών όσο και αρνητικών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα σκυλιά μπορούν

να αντιληφθούν τα ανθρώπινα συναισθήματα!

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν καταγραφές ανθρώπων που γελούν και κλαίνε, και τα σκυλιά κλαψούριζαν ή γάβγιζαν με ουδέτερους ήχους όπως με βροχή ή γρύλους που τσιρίζουν.

Τα σκυλιά αντιδρούσαν σε συναισθηματικούς ήχους

Η μελέτη διαπίστωσε μια αξιοσημείωτη αλλαγή συμπεριφοράς ανταποκρινόμενη στους συναισθηματικούς ήχους, ανεξάρτητα από το αν ή όχι προέρχονταν από έναν άνθρωπο ή άλλο σκύλο. Σύμφωνα με τους ερευνητές, όταν οι συναισθηματικοί ήχοι έπαιζαν, τα σκυλιά έφευγαν για να πλησιάσουν τον ερευνητή παιχνιδιάρικα ή κοίταζαν επανειλημμένα τον ιδιοκτήτη τους.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι υπήρχε αξιοσημείωτη ικανότητα στα σκυλιά να διακρίνουν μεταξύ των χαρούμενων ήχων και των λυπημένων.

Έτσι αν έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν ο σκύλος σου μπορεί να σε καταλάβει..

Μπορεί απολύτως και αντιλαμβάνεται ό,τι σου συμβαίνει.

The post Ο σκύλος σου σε νιώθει σύμφωνα με την επιστήμη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα