Ο ρόλος των γονιών στην προστασία των παιδιών στο Διαδίκτυο

16:36 7/2/2016 - Πηγή: iPop

Μπορεί να ζούμε στο 2016 και το Διαδίκτυο να είναι παντού γύρω μας, όμως αυτό δεν σημαίνει πως είμαστε τόσο εξοικειμώνοι μαζί του, ώστε να μπορούμε να προστατέψουμε και τα παιδιά μας από αυτό!

Τουλάχιστον αυτό δείχνει νέα έρευνα, η οποία διαπιστώνει πως πάνω από τους μισούς Ευρωπαίους γονείς, δηλαδή το 52%, θεωρούν πως οι κίνδυνοι που υπάρχουν στο Διαδίκτυο για τα παιδιά τους όλο κι αυξάνονται, όμως ένα πολύ

μικρό ποσοστό απ’ αυτούς, συγκεκριμένα το 36%, κάνει ουσιαστική συζήτηση με τα παιδιά και δίνει συμβουλές γι΄αυτούς τους κινδύνους.

Το 28% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως έχουν δει με τα μάτια τους τις απειλές που αντιμετωπίζει το παιδί τους σερφάροντας στο Ίντερνετ, όμως το 21% των γονέων δεν αντιδρά.

Επιπλέον, το 47% θεωρεί πως το Ίντερνετ προκαλεί προβλήματα τόσο στην υγεία, όσο και στην ψυχολογία των παιδιών.

Το 30% νιώθει πως δεν μπορεί να ελέγξει το τί βλέπει το παιδί στο Διαδίκτυο, έτσι το 62% δεν θα μπει καν στην διαδικασία ν΄ανοίξει οποιαδήποτε σχετική κουβέντα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως μόλις το 26% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσε πως έχει προχωρήσει στην εγκατάσταση λογισμικού γονικού ελέγχου.

The post Ο ρόλος των γονιών στην προστασία των παιδιών στο Διαδίκτυο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα