Ο Προκόπης Παυλόπουλος απαντά στα δημοσιεύματα περί επαιτείας

16:28 19/1/2016 - Πηγή: iPop

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αναφερόμενος σε πρόσφατα γερμανικά δημοσιεύματα, υπογραμμίζει πως η επίσκεψή του στο Βερολίνο, δεν έγινε για να «τείνει χέρι επαιτείας «.

Ο κ.Παυλόπουλος, αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Βερολίνο κατά τη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε με το Γερμανό ομόλογό του, Γιοαχίμ Γκάουκ, αλλά και με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, δηλώνει κατηγορηματικά: «Δεν ήρθα στο Βερολίνο τείνοντας χέρι επαιτείας».

Σημειώνεται πως αφορμή για

την απάντηση του κ. Παυλόπουλου, ήταν το πρόσφατο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, μέσα από το οποίο αφήνονται αιχμές για τους λόγους επίσκεψης του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας, στη Γερμανία.

Αναφερόμενος στον πολιτικό του ρόλο και λίγο μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων του στη γερμανική πρωτεύουσα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογραμμίζει πως βάζει πλάτη για τον τόπο του, «όπως επιβάλλει ο ρόλος μου, και προς την κατεύθυνση αυτή αγωνίζομαι με όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις του τόπου».

Υπενθυμίζουμε πως ο Προκόπης Παυλόπουλος συναντάται με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, στην Φρανκφούρτη προκειμένου να συζητηθεί η εξέλιξη του ζητήματος της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. Σε σχετικές του δηλώσεις, ο κ.Παυλόπουλος τονίζει:

Έρχεται η ώρα των εταίρων. Θα πρέπει δηλαδή και η ΕΚΤ να επανεξετάσει το θέμα της ένταξης των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Η Ελλάδα δηλώνει την συμπαράστασή της στην προσπάθεια της ΕΚΤ να διαδραματίσει τον ρόλο της πραγματικής κεντρικής τράπεζας, ιδίως σε ό,τι αφορά τα προγράμματα ρευστότητας.

The post Ο Προκόπης Παυλόπουλος απαντά στα δημοσιεύματα περί επαιτείας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα