Oscar 2016 – Άσπρη πέτρα ξέξασπρη

15:13 19/1/2016 - Πηγή: iPop

Έντονες αντιδράσεις στο Χόλιγουντ, έπειτα από την ανακοίνωση των φετινών υποψηφιοτήτων για την απονομή των βραβείων Oscar 2016, καθώς όλοι οι υποψήφιοι ηθοποιοί είναι λευκοί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ο πρώτος ο οποίος εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για την απουσία έγχρωμων ηθοποιών από τη φετινή λίστα υποψηφιοτήτων, ήταν ο Αφροαμερικανός σκηνοθέτης Σπάικ Λι, ο οποίος κάλεσε το κινηματογραφικό κοινό και τους ηθοποιούς, να μποϊκοτάρουν τη φετινή απονομή των βραβείων Oscar.

Όπως

ο ίδιος επισήμανε σε δηλώσεις του στα social media κι αφού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για το τιμητικό Oscar, το οποίο του απενεμήθη τον περασμένο Νοέμβριο:

Δεν μπορούμε να το στηρίξουμε αυτό!Μα πώς είναι δυνατόν, δύο διαδοχικές χρονιές το σύνολο των είκοσι επιλεγμένων στην κατηγορία των ηθοποιών να είναι λευκοί; Και χωρίς καν να αναφέρω τις άλλες κατηγορίες. Μέσα σε δύο χρόνια σαράντα λευκοί ηθοποιοί και κανένας έγχρωμος!

Επιλέγοντας μάλιστα, όχι τυχαία για να δημοσιεύσει το εν λόγω καταγγελτικό του post, την ημέρα που οι ΗΠΑ, τιμούν τη μνήμη του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, ο Σπάικ Λι συνεχίζει: «Ίσως να μην μπορούμε να παίξουμε. Είναι ευκολότερο για έναν μαύρο να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ, παρά να τεθεί επικεφαλής ενός κινηματογραφικού studio», ενώ χαρακτήρισε την όλη κατάσταση «γελοία».

Άμεση όμως ήταν και η αντίδραση της προέδρου της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, Σέριλ Μπουν Άιζακς, έπειτα από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απουσία έγχρωμων ηθοποιών από τη λίστα των φετινών υποψηφίων, η οποία δήλωσε:

Τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα επανεξετάσουμε τη στρατολόγηση των μελών μας ώστε να φέρουμε την ποικιλία που τόσο χρειαζόμαστε. Είναι ανάγκη να κάνουμε περισσότερα.

H επίσης αφροαμερικανικής καταγωγής Σέριλ Μπουν Άιζακς, δηλώνοντας απογοητευμένη και θλιμμένη για την απουσία έγχρωμων ηθοποιών από τη λίστα των φετινών υποψηφίων, υπογράμμισε επίσης πως «η αλλαγή δεν έρχεται τόσο γρήγορα όσο θα θέλαμε. Είναι ανάγκη να κάνουμε περισσότερα», ενώ τόνισε πως έχει έρθει η ώρα για «μεγάλες αλλαγές».

The post Oscar 2016 – Άσπρη πέτρα ξέξασπρη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα