Ο πραγματικός λόγος που ο σκύλος σου σε κοιτά στα μάτια!

12:46 24/2/2020 - Πηγή: iPop

Σε κοιτάει και τον κοιτάς. Κανείς δεν παίρνει τα μάτια του, δεν στρέφει το βλέμμα του αλλού. Προσπαθείς να δεις τι μπορεί να θέλει, τι μπορεί να σκέφτεται, γιατί σε κοιτά τόσο επίμονα. Γιατί ο σκύλος σε κοιτά στα μάτια;

Σαν με κοιτάς…ηλιοβασίλεμα στα μάτια σου… του τραγουδάς δίχως να σε καταλαβαίνει. Αλλά επιμένει. Το eye contact συνεχίζεται κι εσύ δεν στρέφεις το βλέμμα σου αλλού μέχρι να καταλάβεις τι θέλει από σένα ο τετράποδος φίλος σου. Είναι ένας τρόπος επικοινωνίας κι αυτός σκέφτεσαι, αλλά τι θέλει να σου πει

ο σκύλος σου;

Γιατί ο σκύλος σε κοιτά στα μάτια τόσο έντονα κι επίμονα; Πότε αυτό μπορεί να είναι ανησυχητικό;

Γιατί ο σκύλος σε κοιτά στα μάτια;

Όχι, δεν σε κοιτά επειδή σε θαυμάζει. Ο σκύλος σου μπορεί να σε έχει καρφώσει με τα μάτια του, επειδή νομίζει πως μπορεί να έχεις φαγητό για να του δώσεις ή επειδή θέλει την προσοχή σου, μια βόλτα ή ακόμη και μια αγκαλιά.

Τα σκυλιά που έχουν εκπαιδευτεί και ξέρουν να παρακολουθούν για διάφορα στοιχεία και συμπεριφορές, φοβούνται πως αν κοιτάξουν αλλού ίσως χάσουν κάνει σημαντικό, όπως μια ευκαιρία για απόλαυση!

Photo: Pexels

Ωστόσο, εκτός απ’ το απλό trick του για να του δώσεις σημασία ή λίγο φαγητό, ο σκύλος σου μπορεί να σε κοιτά επειδή κάτι σοβαρό συμβαίνει.

Συγκεκριμένα, αν ένας σκύλος κοιτάξει επίμονα όχι εσένα αλλά το κενό κι αν τυχαίνει ο σκύλος σου να είναι σε μεγάλη ηλικία, αυτή η ασυνήθιστη συμπεριφορά μπορεί να υποδηλώνει ένα σοβαρό, ιατρικό ζήτημα που έχει να κάνει με την γνωστική δυσλειτουργία, το οποίο είναι παρόμοιο με το Αλτσχάιμερ. Αν θεωρείς πως μπορεί να συμβαίνει αυτό, τότε είναι σημαντικό να επικοινωνήσεις άμεσα με τον κτηνίατρο.

Τέλος, ο σκύλος ίσως θέλει να συνδεθεί μαζί σου, να έρθει πιο κοντά και γι’ αυτό επιλέγει το eye contact.

5 σημάδια ότι ο σκύλος σου δεν σε γουστάρει και πολύ!

Αν ο σκύλος σου σε κοιτά επίμονα στα μάτια, κάνε το ίδιο. Σύμφωνα με το PetMD.com έρευνες αναφέρουν πως επιστήμονες από την Ιαπωνία βρήκαν ότι τα σκυλιά σε κοιτούν στα μάτια και το βλέμμα τους ενεργοποιεί την ίδια ορμονική σύνδεση όπως όταν ένας γονέας κοιτάζει στα μάτια το παιδί.

Απελευθερώνεται η ωκυτοκίνη, η λεγόμενη ορμόνη της αγάπης, τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τα σκυλιά. Μάλιστα, σύμφωνα με τις συγκεκριμένες έρευνες, τα σκυλιά παρουσίασαν αύξηση κατά 130% στα επίπεδα της ωκυτοκίνης και οι ιδιοκτήτες τους κατά 300%!

Έτσι, μπορεί ο σκύλος σου να σε κοιτά στα μάτια επειδή ελπίζει για μια λιχουδιά. Αν, όμως, τα βλέμματα σας διασταυρωθούν, τότε θα νιώσετε και οι δύο την αγάπη.

Διαβάστε επίσης:

Τι σημαίνει όταν ο σκύλος σου ακουμπάει τα πατουσάκια του πάνω σου;

Photo: Pixabay

Το άρθρο Ο πραγματικός λόγος που ο σκύλος σου σε κοιτά στα μάτια! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα