Ο οίκος Gucci ζητά επίδειξη μόδας στον Παρθενώνα

15:08 13/2/2017 - Πηγή: iPop

O διάσημος οίκος μόδας Gucci, έκανε αίτημα να πραγματοποιήσει την επόμενη επίδειξη μόδας στον Παρθενώνα. Συγκεκριμένα, αφορά διοργάνωση fashion show μπροστά από τον Παρθενώνα, την 1η Ιουνίου 2017.

Ο γνωστός οίκος κατέθεσε το αίτημα του για την εδήλωση αυτή στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών και πρόκειται να εξεταστεί αύριο από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), προκειμένου να δοθεί η άδεια. Παράλληλα, η εταιρεία «Guccio Gucci S.p.A.» ,επιθυμεί να της χορηγηθεί άδεια, προκειμένου να πραγματοποιήσει και την κινηματογράφηση της επίδειξης.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες η Εφορεία Αρχαιοτήτων είναι αρνητική για την χορήγηση άδειας στον γνωστό οίκο μόδας, προκειμένου να μπορέσει να πραγματοποιήσει την επίδειξη μόδας στον Παρθενώνα, καθώς «ο χαρακτήρας και η σπουδαιότητα του μνημείου δεν επιτρέπουν την παραχώρησή του για εκδηλώσεις».

Η χορήγηση άδειας βρίσκεται στο τελικό στάδιο εξέτασης, καθώς η υπουργός Πολιτισμού, είναι αυτή η οποία θα αποφασίσει τελικά μετά και από την εισήγηση του ΚΑΣ. Όπως αναφέρουν στελέχη της αρχαιολογικής υπηρεσίας: «η πρόταση αφορά σε ένα κανονικότατο ντεφιλέ, με πασαρέλα και μουσική».

Από την στιγμή. που η επίδειξη δεν στοχεύει μόνο στην προβολή των προϊόντων της εταιρείας στα social media, στην περίπτωση που θα δοθεί η άδεια και τελικά η επίδειξη θα πραγματοποιηθεί, «τότε θα απαιτηθούν και καθίσματα για τους θεατές αλλά και παρασκήνια για να αλλάζουν ρούχα και αξεσουάρ τα μοντέλα».

Photo: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

The post Ο οίκος Gucci ζητά επίδειξη μόδας στον Παρθενώνα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα